Ο Γιάννης Μπουρνούς στην εκπομπή Kontra 24

Στην εκπομπή Kontra 24, στο Kontra Channel, με τη Νατάσα Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη παρενέβη στις 10 Μαρτίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στις τοποθετήσεις του, ο Γ. Μπουρνούς τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκληματικές ευθύνες για την έκρηξη της ακρίβειας και την επερχόμενη ενεργειακή φτώχεια, ήδη πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει απροστάτευτα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αρνούμενος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τη διατίμηση των τιμών ενέργειας μέσω παρέμβασης της ΔΕΗ και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την ίδια ώρα επιτρέπει στα golden boys του να δίνουν μπόνους 60.000 ευρώ στους εαυτούς τους, όπως έπραξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ!

Για τη γεωπολιτική κρίση στο Ουκρανικό, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι, με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει επικίνδυνα την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, επιστρέφοντας στη δεκαετία του ’50 και το “δόγμα Παπάγου”, ότι η χώρα αποτελεί “προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης”: έστειλε όπλα στην Ουκρανία, εμπλέκοντας την Ελλάδα στον πόλεμο και θέτοντας σε κίνδυνο τους ομογενείς μας στη Μαριούπολη, που ήδη στοχοποιήθηκαν από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με τις απόλυτα καταδικαστέες δηλώσεις της εκπροσώπου του, κ. Ζαχάροβα. Συνεχίζει δε να πανηγυρίζει ότι “η Τουρκία είναι διπλωματικά απομονωμένη”, την ώρα που ο Ερντογάν μεσολάβησε για συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Ουκρανίας σε τουρκικό έδαφος και συνεχίζει να προκαλεί ανενόχλητος με αναθεωρητικές δηλώσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε στα πάντα, είναι επικίνδυνη και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει όλους τους λόγους του κόσμου να ζητά εκλογές, για να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός μας από αυτούς που παίζουν τις ζωές και το μέλλων των Ελλήνων στα ζάρια.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock