Ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε Μαριούπουλη και Ζαπορίζια για την αποχώρηση αμάχων

Ελπίδες ότι η Ρωσία θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός ώστε να επιτρέψει σε αμάχους να απομακρυνθούν από ζώνες μαχών, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε Μαριούπουλη και Ζαπορίζια για την αποχώρηση αμάχων

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι από ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης, θα ανοίξουν σήμερα ώστε να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα τηρήσει μια κατάπαυση του πυρός ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ίδια δήλωσε πως η Ουκρανία σχεδιάζει να απομακρύνει κατοίκους από αρκετές πόλεις και χωριά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Σούμι και από μερικές άλλες περιοχές όπου διαξάγονται μάχες.

«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», λέει η Βερεστσούκ σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.

Σύμφωνα με το BBC, οι προσπάθειες εκκένωσης που ξεκινούν στις 09:00 τοπική ώρα. Οχήματα θα αναχωρήσουν από έξι προορισμούς σε όλη την περιοχή. Όλες οι πομπές κατευθύνονται προς την κεντρική πόλη της Πολτάβα και αναμένεται να φτάσουν μεταξύ 13:00 και 14:00.

Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε επίσης σήμερα το πρωί ότι αναμένεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα, μεταξύ άλλων και στη Μαριούπολη.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading