147 μετανάστες αποβιβάσθηκαν σε Χίο και Ικαρία

147 μετανάστες αποβιβάσθηκαν σε Χίο και Ικαρία

Βάρκα με 53 μετανάστες εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στη θάλασσα της Χίου, οι οποίοι και διασώθηκαν, ενώ χθες το απόγευμα περισυνελέγησαν άλλοι 94 αλλοδαποί που βρίσκονταν σε ιστιοφόρο νότια της Ικαρίας. Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των μεταναστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες πλωτό σκάφος της FRONTEX που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «Καταρράκτη» της Χίου, στην οποία επέβαιναν 53 μετανάστες. Το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς, οι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Επίσης, χθες το απόγευμα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ικαρίας. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, καθώς και δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια βόρεια από νησίδα Λέβιθα, και οι 94 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο «URANUS L», σημαίας Σιέρα Λεόνε. Στη συνέχεια το πλοίο, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους του λιμενικού, μετέφερε τους μετανάστες σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι της Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ λιμενικοί του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 22, 27 και 40 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν, με πλαστά έγγραφα άλλων προσώπων, σε πλοίο για μεταβούν στο εξωτερικό.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro