Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μουτζούρη μετά την τηλεδιάσκεψη με το πρωθυπουργό

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, περιφερειάρχης του Βορείου Αιγαίου, παρευρέθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου έγινε υπό την αιγίδα της της ΕΝΠΕ (Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας).

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μουτζούρη μετά την τηλεδιάσκεψη με το πρωθυπουργό

Τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση ήταν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2021-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ προτάθηκε από τον κ. Μουτζούρη και άλλους περιφερειάρχες και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις Περιφέρειες.

Υπήρξε μάλιστα δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για νέα δίμηνη παράταση, έως και τις 31 Μαΐου του 2022, στις συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν στις Περιφέρειες και στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον πρωθυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες μας τα οποία είναι κοινά και αφορούν κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη από την οποία πήραμε απαντήσεις από τους Υπουργούς που ήταν παρόντες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο υψηλότερο επίπεδο προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους».

Πληροφορίες από το Σαμιακό Βήμα

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro