Γιάννης Μπουρνούς στο Blue Sky

Προσκεκλημένος στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, με παρουσιαστή τον Σωτήρη Ξενάκη, ήταν στις 11 Μαρτίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στις παρεμβάσεις του ο Γιάννης Μπουρνούς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε πολύ πριν τον πόλεμο, να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, να γίνει δημόσια παρέμβαση για διατίμηση στις τιμές του ρεύματος και να αυξηθεί ο βασικός μισθός στα 800 ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε κατηγορηματικά τις προτάσεις αυτές, με αποκορύφωμα την πρόσφατη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα ευνοήσει όσους έχουν…Πόρσε Καγιέν. “Είναι μια κυβέρνηση κοινωνικά ανάλγητη και, κρίνοντας από τη στάση της στον πόλεμο της Ουκρανίας, εθνικά επικίνδυνη, γι αυτό ζητάμε εκλογές τώρα”, είπε ο Γ.Μπουρνούς.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ για υποκρισία: Η κυβέρνηση ανησυχεί τώρα για τα δημοσιονομικά της χώρας, όταν έκανε 6,5 δις απευθείας αναθέσεις τον καιρό της πανδημίας και αφήνει ανενόχλητα τα golden boys της να δίνουν μπόνους 60.000 ευρώ στον εαυτό τους! Μόνο στον ΔΕΔΔΗΕ η κυβέρνηση δημιούργησε 11 νέες θέσεις διευθυντών για πολιτικούς της φίλους, με αύξηση αμοιβών, που πλέον υπερβαίνουν τις 4650 ευρώ το μήνα.

Τολμά να μιλά για “δημοσιονομική ανευθυνότητα” της αντιπολίτευσης η ΝΔ, που παρέδωσε τη χώρα με μηδέν ευρώ στα δημόσια ταμεία το 2015 και την παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με πλεόνασμα 37 δις.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν ως μοναδικό στόχο να μπορέσουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν. Οι τιμές των μαλακών σιτηρών, που χρησιμοποιούνται για το ψωμί που τρώμε, αυξήθηκαν κατά 50% την πρώτη εβδομάδα του πολέμου, οι ζωοτροφές είχαν αυξήσεις έως 60% πριν τον πόλεμο και οι επιχειρηματίες π.χ. της εστίασης είδαν τους λογαριασμούς ρεύματος να πηγαίνουν από τα 800 ευρώ στις 3000 ευρώ, επίσης πριν τον πόλεμο.

“Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, είπε κλείνοντας ο Γ. Μπουρνούς, “είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση ενός κυβερνητικού συνασπισμού με προοδευτικό πρόσημο”.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro