Απόρριψη προσφυγής από το ΣτΕ του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας

Aπορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που είχε κατατεθεί εναντίον του έργου του οδικού Άξονα Καλλονής-Πέτρας.

Απόρριψη προσφυγής από το ΣτΕ του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διά της νόμιμης οδού είχε αποφασίσει και διεκδίκησε τη συνέχιση της διαδικασίας και υλοποίησης του έργου, το οποίο κατόπιν της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου πρόκειται να υλοποιηθεί.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας να θυμίσουμε προσέφυγαν 13 θιγόμενοι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής ισχυριζόμενοι ότι καταστρέφονται οι περιουσίες τους από τον σχεδιασμό για την υλοποίηση ενός σημαντικού οδικού έργου για ολόκληρο το νησί, που σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια και μετά τη δημοπράτησή του, ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.

Θιγόμενοι ιδιοκτήτες όπως είχαν δηλώσει στην ΕΡΤ Αιγαίου , «δεν θέλαμε να φτάσουν σε αυτό το σημείο αλλά δεν εισακούσθηκαν από κανέναν τα προβλήματα που δημιουργούνται αφού ο δρόμος παίρνει μεγάλο μέρος παραγωγικών ιδιοκτησιών, κυρίως κτηνοτροφικών μονάδων, μόνη πηγή επιβίωσης για τους περισσότερους. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για την τύχη των οικογενειών μας».

Ο προϋπολογισμός της α’ φάσης του δρόμου Καλλονής-Πέτρας ανέρχεται σε 19.650.000 ευρώ και αφορά στο τμήμα από την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής μέχρι την διασταύρωση προς Στύψη.

Αφορά σε έναν δρόμο που οδηγεί στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές του νησιού, Μόλυβο, Πέτρα και Άναξο, όπου θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια τουριστών και ντόπιων, ενώ θα μειώσει χρονικά την απόσταση και θα βελτιώσει την πρόσβαση προς τα χωριά της βόρειας Λέσβου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro