Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Βελιγράδι o Μίλτος Τεντόγλου

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Βελιγράδι o Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι, πλέον, χωρίς καμία αμφιβολία, ο καλύτερος άλτης του μήκους στον κόσμο τα τελευταία χρόνια! Μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, άφησε και πάλι έκπληκτους τους φίλους του στίβου σ’ όλον τον κόσμο, καθώς νίκησε με ιδιαίτερη ευκολία και άλμα στα 8.55μ. και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ξεκίνησε στο Βελιγράδι.

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του, έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο άλμα, που ήταν και το πρώτο του αγώνα. Με ιδανικό πάτημα έκανε άλμα γύρω στα 8.50μ., που όμως δεν μετρήθηκε ποτέ, καθώς τα μηχανήματα το έβγαλαν άκυρο, κάτι που δεν φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού στο ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Στο δεύτερο άλμα ο άλτης από τα Γρεβενά έδειξε την παγκόσμια κλάση του! Χωρίς να πτοηθεί απ’ όσα προηγήθηκαν, «πέταξε» στα 8.55μ., μόλις 5 πόντους πίσω από το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ (8.60μ.), πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, βελτιώνοντας το δικό του 8.38μ. από το 2019 στη Γλασκώβη, σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο και την καλύτερη από το 2009 και την τρίτη όλων των εποχών στην Ευρώπη!

Ακολούθησε ένα άκυρο άλμα πάνω από τα 8.60μ., στην τέταρτη προσπάθεια πάτησε αρκετά πίσω, αλλά προσγειώθηκε στα 8.26μ., «άφησε» την πέμπτη προσπάθεια και στο τελευταίο άλμα του αγώνα, ενώ είχε ήδη αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπέρασε και πάλι τα 8,5 μέτρα με άλμα στα 8.51μ.!

Το αργυρό μετάλλιο με ρεκόρ Σουηδίας (8.38μ.) πήρε ο Τομπίας Τόμπλερ και το χάλκινο ο Αμερικανός Μαρκούις Ντέντι με 8.27μ..

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro