Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ (2000-2006) Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Ο εκλιπών διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως το 2009.

 Κυρ.  Μητσοτάκης:  Ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

«Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως και το 2009, ενώ υπήρξε διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του έργου της.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversität Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, ενώ έλαβε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας. Διετέλεσε πρόεδρος της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία, μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E., καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH. Επιπλέον είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014).

H Πρόεδρος Βένια Παπαθανασοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, με ειλικρινή σεβασμό στο έργο και στη μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Αδ. Γεωργιάδης: Η απώλειά του είναι σημαντική για την Ελλάδα

“Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας και η απώλεια του είναι σημαντική για την Ελλάδα. Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του!”. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ

«Με ανείπωτη θλίψη ο ΣΕΒ αποχαιρετά σήμερα τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, τον πρώην πρόεδρό του, που έφυγε πολύ νωρίς αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά και μια σπουδαία παρακαταθήκη στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας», τονίζει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση για την απώλεια του πρώην προέδρου του, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

«’Αξιος συνεχιστής μιας μεγάλης οικογενειακής επιχειρηματικής παράδοσης, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος συνδύασε με επιτυχία την επιχειρηματική ανάπτυξη με την κοινωνική ευθύνη», αναφέρει ο ΣΕΒ και προσθέτει:

«Πρωτοπόρος και οραματιστής, με ευρεία μόρφωση και βαθιά γνώση των αρχών του μάνατζμεντ και της σύγχρονης διοίκησης, αντιλαμβανόταν τις εκσυγχρονιστικές ροπές του καιρού του φροντίζοντας να της μεταλαμπαδεύει στην ευρύτερη κοινότητα, επιχειρηματική και κοινωνική. Μέσα από τις γραμμές του ΣΕΒ, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2000-2006, μπόλιασε το επιχειρηματικό κίνημα με ιδέες και με νέους θεσμούς, με διάρκεια στο χρόνο. Θεωρούσε την ανταγωνιστικότητα αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία και στο πλαίσιο αυτό εργάστηκε για την ενίσχυση της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας και την προώθηση της καινοτομίας παντού. Εκτιμούσε ως αναγκαία για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη τη διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την κόσμο των επιχειρήσεων, για αυτό και ενίσχυσε με συνέπεια νέους εκπαιδευτικούς θεσμούς, όπως το ALBA. Πίστευε στους νέους και στήριξε τη νέα γενιά, ιδρύοντας το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (νυν Junior Achievement). Υπήρξε υπέρμαχος του κοινωνικού διαλόγου, και πίστευε ότι μπορούμε να προωθούμε συναινετικές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα της κοινωνίας μας, με καλά τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις. Η συλλογική δράση και προσφορά του αναγνωρίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν εξελέγη αντιπρόεδρος της BusinessΕurope (πρώην UNICE) με ευθύνη τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις. Mε την Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων που καθιέρωσε επί της θητείας του, διατράνωσε την πίστη του στην αυτοδέσμευση της επιχειρηματικότητας απέναντι στην πολιτεία και στις ανάγκες της κοινωνίας. Υπήρξε σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ιδέας, ενώ με τη δράση του επιβεβαίωσε την πεποίθησή του ότι ο ΣΕΒ οφείλει να εκπροσωπεί τα πιο δημιουργικά, ανήσυχα και δυναμικά στρώματα της κοινωνίας μας.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ ΣΕΒ, σε δήλωσή του, τονίζει: «Ο Οδυσσέας ήταν κοσμοπολίτης, συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος και υπερήφανος Έλληνας, είχε την αίσθηση του χρέους και της προσφοράς στην επιχειρηματικότητα και στα κοινά, με αιχμή την παιδεία και τον πολιτισμό. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αίσθηση καθήκοντος τον Σύνδεσμό μας και λάμπρυνε με την παρουσία και τη δράση του την επιχειρηματική μας κοινότητα. Για πολλούς από εμάς, και για εμένα προσωπικά, ήταν μέντορας, γενναιόδωρος φίλος, ειλικρινής συμπαραστάτης. Ξεχώριζε για την ανθρωπιά του και για την πληθωρική και μεταδοτική θετικότητα του».

Ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, πρόεδρος της ΕΕ του ΣΕΒ, επισημαίνει: «Είχα το μεγάλο προνόμιο να γνωριστούμε πολύ νωρίς με τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και να αναπτύξουμε μια πολύτιμη φιλία. Ο Οδυσσέας και η οικογένειά του με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να ηγηθώ τη διεύθυνση του κορυφαίου βιομηχανικού ομίλου τους, ως ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος που δεν ήταν μέλος της οικογένειάς τους, και αξιοποιώντας τις γερές υποδομές και το ταλαντούχο ανθρώπινο κεφάλαιο αναπτύξαμε την εταιρία παγκοσμίως. Επίσης, με βοήθησε να ενταχθώ και να συνεισφέρω στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή υπηρετώντας, μεταξύ των άλλων, τις γραμμές του ΣΜΕ και ακολούθως του ΣΕΒ. Η πρακτική της βιώσιμης ανάπτυξης στην οποία πίστευε βαθιά απετέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Για μένα, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος σφράγισε με τη δράση του μια ολόκληρη εποχή και υπήρξε παράδειγμα για όλους μας».

Η Διοίκηση, η Υπηρεσία και τα μέλη του ΣΕΒ εκφράζουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro