Στη βουλή το θέμα των δασικών χαρτών στην Ικαρία

Στις 21 Μαρτίου η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας σε παρέμβασή της προς προς τον έπαρχο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Ικαρίας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), ζητούσε να επιλυθούν τα προβλήματα με τους δασικού χάρτες στο νησί μας. Μαζί με την παρέμβασή της ζητούσε να εφαρμοστεί η απόφαση-διαμαρτυρία του δήμου Ικαρίας, που ζητούσε την ανάκληση των δασικών χαρτών.

Στη βουλή το θέμα των δασικών χαρτών στην Ικαρία

Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης, κατέθεσαν στην βουλή αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους δασικούς χάρτες των νησιών της Σάμου και της Ικαρίας.

Οι βουλευτές συγκεκριμένα κατέθεσαν στην αναφορά τους, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας και την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ικαρίας. Όπως επισημαίνουν τόσο ο Δήμος όσο και ΛΑΣ ζητούν μεταξύ άλλων την παράταση προθεσμίας άσκησης των αντιρρήσεων. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το κράτος με δική του ευθύνη πρέπει να προβεί στην διόρθωση των δασικών χαρτών διαμέσω των αρμόδιων φορέων και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες του νησιού μας. Επίσης ζητούν την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι ενδιαφερόμενοι.

Το θέμα που έχει προκύψει πάντως από τους δασικούς χάρτες είναι σημαντικό, και μάλιστα από προσωπικές αλλά και όχι μόνο εμπειρίες, έχουμε δει ότι δεν έχει ληφθεί καθόλου υπόψιν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κομματιών γης που έχουν θεωρηθεί δάση. Επίσης από διάφορες συζητήσεις, που έχουμε κάνει με ειδικούς στο θέμα, έχουμε προσέξει ότι έχουν θεωρηθεί δασικά, μέρη όπου υπάρχουν ελαιώνες, ή μέρη που είναι βραχώδη και χωρίς πράσινο. Επίσης μέσα στους δασικούς χάρτες τουλάχιστον στην πρώτη έκδοση τους έχουν μπει και κατοικίες.

Η ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες είναι τεράστια. Ελπίζουμε αυτή η αναφορά στη βουλή να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο στην Ικαρία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που έχουν σημειωθεί παρόμοια προβλήματα.

One thought on “Στη βουλή το θέμα των δασικών χαρτών στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro