Ευρωλίγκα: Xωρίς τις ρωσικές ομάδες η συνέχεια της σεζόν

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε την αποβολή των ρωσικών ομάδων για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, μία απόφαση που ήταν μονόδρομος με τον πόλεμο να συνεχίζεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ευρωλίγκα: Xωρίς τις ρωσικές ομάδες η συνέχεια της σεζόν

Ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται την Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και μια από τις πλέον ανώδυνες συνέπειες του είναι ότι οι ρωσικές ομάδες μένουν οριστικά εκτός Ευρωλίγκας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ η FIBA έχει ήδη αποβάλει ομάδες και διαιτητές από τα πρωταθλήματά της, με την Ευρωλίγκα να αποφασίζει να κάνει το ίδιο, απόφαση η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί αύριο (22/3) Τρίτη με την σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής μετά από ψηφοφορία των μετόχων, που πλεον φαντάζει ως τυπική διαδικασία.

Αρχικά η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης άφησε εκτός τις ρωσικές ομάδες για ένα μήνα, προκειμένου να γίνει εκ νέου αποτίμηση της κατάστασης μετά από αυτό το διάστημα.

Ο χρόνος κύλησε, η 21η Μαρτίου είχε θεωρηθεί ως το τελευταίο ρεαλιστικό όριο για την επιστροφή τους, όμως ο πόλεμος συνεχίζεται, κάτι που οδήγησε την Ευρωλίγκα στο να πράξει το αναμενόμενο, με την σεζόν να ολοκληρώνεται πρόωρα και άδοξα για τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν, όπως και για την Λοκομοτίβ Κούμπαν, που συμμετείχε στον πρώτο όμιλο του EuroCup, ούσα μια από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως η Ευρωλίγκα έχει αποφασίσει να μην μετρηθούν τα παιχνίδια των ρωσικών ομάδων στην κατάταξη, με την βαθμολογία να διαμορφώνεται αναλόγως.

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro