Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, κανονικά πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη. Στα μηνύματά τους οι αρχές του τόπου αναφέρθηκαν στην ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Bουλής βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε: “Αναλογιζόμενοι τις σημερινές συγκυρίες του πολέμου αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της ελληνικής επανάστασης. Καταδικάζουμε όχι μόνο τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που πάει να αναβιώσει αλλά και τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, που προσβάλει την ανθρωπότητα. Ελευθερία στην Ουκρανία, ελευθερία στους λαούς».

«Μήνυμα ειρήνης και ανάγκης να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή και να βρεθεί διπλωματική λύση”, έστειλε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Μπουρνούς, αλλά και μήνυμα προς την ηγεσία της Τουρκίας ότι “όπως η Ελλάδα δεν θα επιβουλευθεί ποτέ την εθνική κυριαρχία γειτονικού της κράτους έτσι και δεν θα επιτρέψει ποτέ να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

«Πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα αποτελούν η Επανάσταση του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», σημείωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνη, Στρατής Κύτελης

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο στρατός, σχολεία, οι πρόσκοποι, ο ερυθρός Σταυρός, σύλλογοι και το τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ και τρεις βάρκες με αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης κωπηλατούσαν στο λιμάνι της πόλης, την ώρα της παρέλασης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro