Γ. Μπουρνούς: Κομπάρσος ο κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής για την ενεργειακή κρίση

Ευχαριστημένος ο κ. Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου παρακολούθησε, σαν αμέτοχος και μακάριος παρατηρητής, τους προοδευτικούς πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να δίνουν αγώνα για να ελαφρύνουν το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας για τους πολίτες τους και να αποσπούν το δικαίωμα για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Γ. Μπουρνούς: Κομπάρσος ο κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής για την ενεργειακή κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε σε δημοσιογραφικού τύπου σχόλια για «ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση» που έκαναν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Κομισιόν στην «κατανόηση» του θέματος, ώστε η Επιτροπή να «εξετάσει» την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να καταθέσει προτάσεις μέχρι τον Μάιο…

Σαν να μην επείγει και να μη τον πολυαφορά το πρόβλημα της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους που γονατίζει καθημερινά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την ώρα, μάλιστα, που η κυβέρνηση παραδέχεται τα τεράστια υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας και στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο, αλλά αρνείται να τους επιβάλει έκτακτη εισφορά.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, οι ασφυκτικές περιστάσεις απαιτούν κάτι καλύτερο από πρωθυπουργούς που πηγαίνουν στις Συνόδους για τις φωτογραφίες.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro