Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να στεναχωρήσει τα καρτέλ της αισχροκέρδειας

Για καρτέλ της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, που δεν θέλει να στεναχωρήσει η κυβέρνηση, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και την κατηγορεί ότι δεν διεκδίκησε εξαιρέσεις από το ευρωπαϊκό πλαίσιο προς όφελος του λαού.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να στεναχωρήσει τα καρτέλ της αισχροκέρδειας

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Παρασκευή, «καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη Δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντς ότι πρόκειται για μια διαφορά «που κοστίζει ήδη πολύ ακριβά στο πορτοφόλι κάθε ελληνικού νοικοκυριού».

Ειδικότερα αναφέρει: «Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, πέραν της φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών που εκεί υλοποιούν, να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία δυο προοδευτικών ηγετών που αγωνίζονται και διεκδικούν για τα συμφέροντα των λαών τους και τη προστασία των κοινωνιών τους».

Σημειώνει ότι «η εξαίρεση της Ελλάδας από αυτή τη δυνατότητα, αν και χώρα του Νότου εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, αποτελεί άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία, που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη».

Κατόπιν αυτών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «όταν όμως δε θες να στεναχωρήσεις τα καρτέλ της αισχροκέρδειας στη χώρα σου, με τι σθένος θα διεκδικήσεις εξαιρέσεις προς όφελος του λαού σου από το ευρωπαϊκό πλαίσιο»;

CNN

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro