Χωρίς χρηματοδότηση η Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης παρά τις δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή

Δελτίο τύπου του Γιάννη Μπουρνού, βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς χρηματοδότηση η Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης παρά τις δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή

Η σιωπή του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. Καραμανλή, που απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που καταθέσαμε στις 3/2/22, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το σημαντικότατο έργο της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης. Ο κ. Υπουργός δεσμευόταν δημοσίως, ότι το Μάιο του 2021 το έργο θα είχε δημοπρατηθεί.

Τελικώς, απάντηση στην ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, έδωσε ο Υφυπουργός, κ. Καραγιάννης, που μας διαβίβασε έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών με την πρόβλεψη ότι «η ωριμότητα για δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με το άρθρο 45 του Νόμου 4412/2016, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Β΄ τρίμηνο του 2022».

Αλλά εμείς, με την ερώτησή μας, ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης του έργου και την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του. Η σιωπή του κ. Καραμανλή, που απέφυγε να επαναλάβει έστω τις προηγούμενες δεσμεύσεις του, αποδεικνύει ότι καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε για την χρηματοδότηση του έργου.

Δυστυχώς, παρά την πάροδο δύο και πλέον ετών από τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού για την ένταξη του ως άνω απολύτως κομβικού έργου εθνικής προτεραιότητας στο Τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών ή στο Ταμείο Ανάκαμψης ή σε πρόγραμμα Εθνικών Πόρων, αποδεικνύεται ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η καθυστέρηση στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και, κατά συνέπεια, της έναρξης εργασιών παραπέμπει τη δημιουργία της Νότιας Παράκαμψης στο αόριστο μέλλον, ενώ, παράλληλα, διευκολύνει περαιτέρω παρεμβάσεις ολικής ματαίωσης ή τμηματικής ακύρωσης του έργου.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro