Το ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Σαϊντού

Η πολιτική που ακολουθεί το Μαξίμου οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται «με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Σαϊντού

Παρέμβαση για το θέμα του 18χρονου πρόσφυγα-μαθητή Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα, που κινδυνεύει ακόμα και με απέλαση εάν δεν γίνει δεκτή η αίτησή του για άσυλο, έκανε το Κίνημα Αλλαγής.

Με αφορμή τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε με νόημα πως η πολιτική που ακολουθεί το Μαξίμου οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται «με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε τον νόμο 4825 που κατήργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., στερώντας από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες τη δυνατότητα νόμιμης παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και ταυτόχρονα το δικαίωμα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και μετά την ενηλικίωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς και, για αρχή, να επαναφέρει τη ρύθμιση που κατήργησε».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Η έκφραση αλληλεγγύης των συμμαθητών του Σαϊντού Καμαρά φώτισε σκοτεινά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές του Αγίου Δημητρίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Kυβέρνηση.

Η δήθεν «αυστηρή αλλά δίκαιη» πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις.

Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, με τη θεσμική εξασφάλιση από το 2001 της σχολικής φοίτησης των παιδιών των μεταναστών ακόμα και αν οι γονείς τους δεν έχουν χαρτιά, με το νόμο 3838/2010 για την ιθαγένεια, με την άδεια δεύτερης γενιάς το 2014, η υποστήριξη και υπερψήφιση του ν. 4332/15 για την ιθαγένεια, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν την πολιτική μας υπόσταση και το διαχρονικό σεβασμό σε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με το ν. 4825, ρύθμιση που έδινε στις αρμόδιες υπηρεσίες την διακριτική ευχέρεια να παραπέμπουν ανθρώπους που κρίνεται πως δεν δικαιούνται άσυλο στη διαδικασία απόκτησης άλλου τύπου άδειας διαμονής (ανθρωπιστικούς λόγους).

Η ρύθμιση αυτή -ΚΥΑ 30651- εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2014. Η Νέα Δημοκρατία, κατήργησε δηλαδή, ρύθμιση που η ίδια είχε αποδεχτεί στο πλαίσιο της τότε κυβέρνησης συνεργασίας.

Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά και τους νέους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς και, για αρχή, να επαναφέρει τη ρύθμιση που κατήργησε. Να σταματήσει η διολίσθηση. Για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro