Δυσαρέσκεια Περιφερειάρχη για μη έναρξη εργασιών στο φράγμα Κόρης Γεφύρι

«Επέλεξα επίτηδες το χώρο για τις σημερινές δηλώσεις, γιατί είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης που με φόντο το κύριο σώμα του φράγματος Κόρης Γεφύρι σημείωσε ότι στο τέλος Μαρτίου δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο.

Δυσαρέσκεια Περιφερειάρχη για μη έναρξη εργασιών στο φράγμα Κόρης Γεφύρι

Θύμισε ότι ο ίδιος επανειλημμένα είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του, για το αν το έργο θα ξεκινούσε τέλη Μαρτίου του ’22 και δυστυχώς, όπως σημείωσε, “το θέμα είναι πολύ πίσω”.

Μάλιστα χθες είχε επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο κύριος του έργου, και του δόθηκε η εντύπωση ότι ούτε Μάιο δεν θα ξεκινήσει το έργο. «Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου, ως πολιτικός της περιοχής, που δεν προχωρά το φράγμα. Για μένα αυτά που ακούω, που ακούνε τα αυτιά του μηχανικού είναι «αλλά λόγια να αγαπιόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Στην ερώτησή μας ποια είναι αυτά τα «άλλα λόγια», σημείωσε ότι υπάρχει και θέμα κονδυλίων, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να περάσει το έργο στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά ακόμη δεν έχει κατατεθεί καν το αίτημα.

Το σημαντικότερο θέμα όμως φαίνεται πως είναι ότι ζητούνται και νέες μελέτες που να σιγουρεύουν την στατικότητα του φράγματος, αφού δείχνουν να διστάζουν να υπογράψουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα μέχρι τώρα έργα.

«Εγώ ως μηχανικός και ως καθηγητής του Πανεπιστημίου πείστηκα με την (μέχρι τώρα) μελέτη ότι το φράγμα αντέχει. Παρ’ όλα αυτά ξανοδόθηκε καινούργια μελέτη» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. Μάλιστα προερχόμενος όπως είπε από τον πανεπιστημιακό χώρο, δεν δίστασε να ρίξει τα πυρά του και προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Καταλαβαίνω ότι είναι δάκτυλος των Πανεπιστημίων, ώστε τα πράγματα να διαιωνίζονται με μελέτες, μελέτες, μελέτες». Δεν νομίζω ότι χρειάζονται αυτές οι μελέτες», κατέληξε.

ΕΡΤ

Loading

One thought on “Δυσαρέσκεια Περιφερειάρχη για μη έναρξη εργασιών στο φράγμα Κόρης Γεφύρι

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.