Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Σάμο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Bουρλιώτες της Σάμου. Από το πρωί τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που βρίσκονται στο νησί πραγματοποιούν ρίψεις για να σβήσουν και τις τελευταίες μικροεστίες που υπάρχουν σε δύσβατες περιοχές.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Σάμο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει αποτεφρώσει περίπου 700 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από περιοχή Νεράκι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, πέρασε στη ρεματιά κάτω από την Μονή της Παναγίας της Βροντιανής , στην κορυφογραμμή σε δύσβατα σημεία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε την εκκένωση προληπτικά του χωριού τον Βουρλιωτών γιατί η φωτιά είχε φτάσει στις παρυφές του χωριού. Υπερήλικες και άτομα που είχαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχείο της πόλεως Σάμου.

Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού μία ομάδα ΕΜΑΚ από την Αθήνα, καθώς και 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα που έφτασαν από νωρίς στο νησί. Επίσης όλοι οι εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και ένα κλιμάκιο από την Ικαρία πλαισίωσαν τις επίγειες δυνάμεις που έδωσαν μάχη μαζί με το στρατό και την αστυνομία όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τη φωτιά, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσήχθη ένας 83χρονος ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για το περιστατικό αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και οι εθελοντές θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσουν όλες οι μικροεστίες . Το συντονισμό της κατάσβεσης είχε ο στρατηγός της πυροσβεστικής Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ελεγχθεί η πυρκαγιά .

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading