Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου ζητά συνεδρίαση του Δ.Σ για την πυρκαγιά στους βουρλιώτες

Την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, με μοναδικό θέμα την πρόσφατη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες και τα προβλήματα που αναδείχτηκαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου ζητά συνεδρίαση του Δ.Σ για την πυρκαγιά στους βουρλιώτες

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν να συζητηθούν θέματα όπως η αποτίμηση της φωτιάς, η καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές και η άμεση αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς, η καταγραφή όλων των ελλείψεων που υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο δήμο και η λήψη μέτρων για την κάλυψή τους.

Συγκεκριμένα η παράταξη αναφέρει ότι στη φωτιά των Βουρλιωτών αναδείχθηκε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που αφορά στο δίκτυο μεταφοράς νερού στο χωριό, το οποίο αποτελείται από πλαστικές σωλήνες επιφανειακές και οι οποίες καίγονται ενώ παράλληλα μετατρέπονται σε αγωγούς μετάδοσης της φωτιάς. Για το λόγο αυτό ζητούν μέσω της επιστολής τους να επιληφθεί του θέματος ο Δήμος ως αρμόδιος και η Δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη της τις επανειλημμένες προτάσεις της ΛΑ.Σ για αντιπυρική προστασία των οικισμών με δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα χωριά και ειδικότερα στα σημεία επαφής του δάσους με αυτά.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading