Απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια

Με ένα στίχο του Τάσου Λειβαδίτη «είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί» περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας, ο αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου Λέσβου Μπάμπης Ντινενής στην ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το εργατικό κέντρο στη Μυτιλήνη.

Απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια

Ταυτόχρονα έδωσε και το μήνυμα οτι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς -όπως ανέφερε- “… εργαζόμενοι της Ουκρανίας της Ρωσίας και της Ελλάδας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, οι μόνοι που κερδίζουν από αυτή την υπόθεση είναι μια χούφτα ολιγαρχών’.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς βρέθηκαν εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστικών φορέων, σωματεία και συνδικάτα όπου αναφέρθηκαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φοιτητές και αγρότες από το κύμα της ακρίβειας, αλλά και με το μήνυμα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και κάθε ελληνική εμπλοκή.

Αίσθηση προκάλεσε η ισχυρή αστυνομική δύναμη που περίμενε τους διαδηλωτές στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικά οχήματα είχαν αποκλείσει το κτίριο. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης απαίτησε την απομάκρυνση των ΜΑΤ για να επιδώσουν το ψήφισμα των αιτημάτων και μετά από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓ Αιγαίου με στελέχη της αστυνομίας, τα ΜΑΤ αποχώρησαν.

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου Λέσβου Μπάμπης Ντινενής «Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Τις ανατιμήσεις τις ζούμε εδώ και μήνες πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με μαθηματική ακρίβεια στο ίδιο αποτέλεσμα θα βρισκόμασταν όποιος και να κυβερνούσε».

«12 χρόνια τώρα το δημόσιο δεν έχει πάρει καμία αύξηση ενώ οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν υποστεί 40% μείωση, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της», σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Κατσαβέλης .

Για το δυσβάσταχτο κόστος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίλησε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Νίκος Μπουλμπούλης , «δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και κλείνουν τα μαγαζιά» σημείωσε.

Για την ακριβή διαβίωση των φοιτητών στα νησιά μίλησε εκπροσωπώντας τους φοιτητές η Στέλλα Γανωτή, «πανάκριβα ενοίκια και τώρα απλησίαστο ρεύμα, σπίτια σε απαράδεκτες συνθήκες μέσα στη μούχλα ενώ και η πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο δεν έχει αντιμετωπιστεί ουσιαστικά».

«Τα γιαπιά είναι κλειστά και οι οικοδόμοι λένε ως εδώ” σημείωσε ο Φώτης Κολαράς από το συνδικάτο οικοδόμων.

Για “δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι αλλά και οι δημότες που δεν έχουν να πληρώσουν τα ανταποδοτικά τέλη” μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου τονίζοντας ότι “πρέπει να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι για να σταματήσουν να πωλούνται οι δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες”.

Για “δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος” μίλησαν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης και Καλλονής Ιγνάτης Χαλκοδαίμων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αγρότες ενώ το πρωί σε τηλεδιάσκεψη τα προβλήματα του αγροτικού χώρου παρουσίασε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που βρισκόταν στο κτίριο της ΓΓ Αιγαίου, στον Γενικό Γραμματέα που βρισκόταν στην Αθήνα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading