Ο Ελον Μασκ αγόρασε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αγόρασε σχεδόν 73 εκατομμύρια μετοχές του Twitter – Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου κάνει άλμα 26% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street

Ο Ελον Μασκ αγόρασε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια

«Παθητικό μερίδιο» 9,2% στο Twitter πήρε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, Ελον Μασκ, σύμφωνα με υποχρεωτική ενημέρωση στις χρηματιστηριακές αρχές και όπως μεταδίδει το Reuters και το Bloomberg.

Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 26% στις συναλλαγές. Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο αξίζει περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

Με την κίνησή του αυτή ο Έλον Μασκ γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Twitter.

Το μερίδιο του Μασκ (ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με αξία άνω των 200 δισ.) στο Twitter θεωρείται παθητική επένδυση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής που θέλει να ελαχιστοποιήσει την αγορά και την πώληση των μετοχών του.

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ, είναι πολύ ενεργός χρήστης στο Twitter έχοντας περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους, εκ των οποίων πολλοί από αυτούς κατά καιρούς αναμένουν τις παρεμβάσεις του για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων η οποία ουκ ολίγες φορές έχει ανταποκριθεί στα tweets του.

Στα τέλη Μαρτίου, ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ απάντησε στην ερώτηση ενός χρήστη του Twitter για το αν θα σκεφτόταν να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θα αποτελείται από έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα και έναν αλγόριθμο που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου και όπου η προπαγάνδα θα ήταν ελάχιστη.

Πρόσφατα μάλιστα έκανε μια «δημοσκόπηση», ρωτώντας τους αν η εταιρεία τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Αφού πάνω από το 70% απάντησε όχι, ρώτησε αν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα και είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα.

Πρώτο θέμα

One thought on “Ο Ελον Μασκ αγόρασε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro