Απολογισμός: όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Γράφει η Χαρούλα κοτσάνη για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ*

Είμαστε ακόμα στον απόηχο μιας γιορτής;  μιας πρωτόγνωρης καμπής;ενός άλματος στο αύριο; Ούτε εμείς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει (καλά – καλά) τι κάναμε, τι έχουμε αφήσει στην ιστορία για τους επόμενους!

Απολογισμός: όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Ψυχανεμιζόμαστε μόνο ότι έρχεται κάτι πολύ Μεγάλο και αυτό το «Μεγάλο» το προετοιμάσαμε από εδώ κι σ΄ αυτό έχουμε και το δικό μας μερίδιο που το πήραμε με το σπαθί μας!

4 μέρες γεμάτες, 4 μέρες χαμογελαστά πρόσωπα έστω και με την μάσκα- μόνο τα μάτια αδιάψευστοι μάρτυρες, 4 μέρες οι πιο αυθόρμητες αγκαλιές, 4 μέρες κανονικότητα, 4 μέρες χιλιάδες άνθρωποι άντρες, γυναίκες από όλη την Ελλάδα ανταμώσαμε στο γήπεδο της καρδιάς μας πλέον, εκεί κάτω στα Φάληρα με τις μαρίνες και τις θαλαμηγούς των αθλίων φοροφυγάδων, εκεί στο Ταε Κβον Ντο απομεινάρι και τούτο μιας εποχής επιφανειακού λούστρου και «αεριτζίδικου» νεοπλουτισμού… εκεί ανταμώσαμε και είπαμε και τι δεν είπαμε, κι ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε, και διαφωνήσαμε άλλοτε ήρεμα ή και με ένταση μερικές φορές, αλίμονο! ζωντανοί άνθρωποι με τα κουσούρια και τις αρετές μας, με πάθος διασταυρώσαμε επιχειρήματα, με τόλμη εκφράσαμε τις πιο ρηξικέλευθες προτάσεις για το πώς θέλουμε τη ζωή μας, πώς θέλουμε την κοινωνία μας… και το σπουδαιότερο με τι κόμμα θέλουμε να πετύχουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε… και αποφασίσαμε!

Πάμε δυνατά για 15 Μαΐου ανοίγοντας διάπλατα πόρτες και παραθύρια χωρίς φόβο, χωρίς καχυποψίες, χωρίς μιζέρια. Πάμε μαζί με τον κόσμο που πιστεύει στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην ΕΙΡΗΝΗ, στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, στον ΑΝΘΡΩΠΟ!

Όλοι εκεί και τότε θα δώσουμε με την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για τον Πρόεδρο και την Κ.Ε. την γνώμη μας,  χωρίς αποκλεισμούς, που θα καθορίσει το αύριο όλων μας!

Είναι αυτό πιο πολύ που τους τάραξε, τους τρόμαξε, τους φόβισε γιατί κατάλαβαν πολλοί (από παντού) πως δεν μπορούν να γυρίσουν το ποτάμι πίσω, δεν μπορούν να σταματήσουν ό,τι και να κάνουν την ροή της ιστορίας, ποτέ δεν το πέτυχαν αν και το πάλεψαν (από παλιά ο λόγος), δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία ενός ολόκληρου λαού που σήμερα στενάζει, υποφέρει, πονάει, θυμώνει κι οργίζεται με αυτά που βιώνει από τους λογαριασμούς που έρχονται, μέχρι την αγωνία των παιδιών του- πού και πώς θα σπουδάσουν που θα βρουν δουλειά και πως θα κάνουν την δική τους οικογένεια, μέχρι τον φόβο πού θα πάει όταν χρειαστεί γιατρό και νοσοκομείο, μέχρι… μέχρι… μέχρι…

Εδώ λοιπόν κάτω στα Φάληρα αναδύθηκαν ιδέες, προσδοκίες , ελπίδες, με μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ που φάνηκε να έρχεται δεύτερη φορά αλλιώς … κι ένας Ηγέτης που έρχεται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα με τις 5 συν μία προτάσεις κοστολογημένες ως το τελευταίο λεπτό του ευρώ! Ένας Ηγέτης που μας έτυχε πάλι στα δύσκολα να μας βγάλει σε ξέφωτο!

Ένας Ηγέτης με ένα λόγο ενωτικό και πύρινο ταυτόχρονα, με ένα λόγο πειστικό κρυστάλλινο κι επαναστατικό μαζί, σαν που ταιριάζει στις δικές μας παραδόσεις, στους δικούς μας αγώνες και στις αγωνίες μας…

Σταθήκαμε όρθιοι και στο χειροκρότημα για άλλη μια φορά κατάματα απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνοντας στο ακέραιο την ευθύνη που μας αναλογεί για το σήμερα και το αύριο, για την ζωή μας ολάκαιρη και την δική μας και των παιδιών μας, για αυτή την κουρελιασμένη Πατρίδα, που την κατατρώγουν καθημερινά και δεν χορταίνουν, που ασχημονούν επάνω της χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ. Είμαστε και πάλι εδώ, έτοιμοι όπως δείξαμε, ώριμοι από όσα μάθαμε και πάθαμε, να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρώτο κόμμα στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν!

«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»; όχι σύνθημα!

Θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω στα δικά μας χέρια ή θα συνεχίσουμε να την παραχωρούμε στους εφιάλτες; Τώρα το ερώτημα έχει μπει η ΑΠΑΝΤΗΣΗ εκκρεμεί!


*Σύνεδρος στο 3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.