Μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών

«Φαρμάκι» τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά για το Πάσχα για τους εκδρομείς του τριημέρου που θα μετακινηθούν με πλοίο σε κοντινούς ή και μακρινότερους προορισμούς.

Μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών

Η έξοδος έχει ήδη αρχίσει και το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη. Οι αυξήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και το εκρηκτικό μείγμα αυξήσεων λόγω πολέμου και γενικότερης ακρίβειας δημιουργούν ένα πικρό κοκτέιλ για τους ταξιδιώτες, με τις αυξήσεις να φτάνουν ακόμα και το 30%.

Οργή & απόγνωση στην Ικαρία από το αδιανόητο κόστος

Εξωφρενικό το κόστος για τη μετάβαση στην Ικαρία, με την καταγγελία που έφτασε στο LIVE NEWS για το εξωπραγματικό κόστος, να προκαλεί.

«Και η λέξη κατά την γνώμη μου παραλογισμός θεωρώ πως είναι αδύναμη να το περιγράψει αυτό που ζούμε διότι για να πάει κανείς στο νησί σήμερα και έρχεται και Πάσχα πρέπει να πάρεις λογικά το καράβι αν έχεις δηλαδή και το αυτοκίνητο και τα παιδάκια σου, διαπιστώνεις τα εξής:

Πρώτη θέση μην φανταστείτε καμία πολυτελή κατάσταση απλώς αριθμημένες θέσεις είναι απλά είναι στο μπροστινό μέρος του πλοίου και αν έχει κανείς παιδάκια σου προσφέρει μία κάποια ασφάλεια, κοστίζει 73€ το άτομο.

Το ίδιο αυτό δρομολόγιο που μπήκες συνεχίζει να πάει στην Χίο που σημαίνει άλλες 5-6 ώρες στο περίπου, τι συμβαίνει εδώ, η τιμή της ίδιας θέσης για Χίο είναι 45€. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχει λογικός άνθρωπος να το εξηγήσει; Μας λένε δεν τρέχει και τίποτα γραφτέ για Χίο με το 45€ και κατεβείτε στην Ικαρία δηλαδή που φτάνουμε να κοροϊδεύουμε για να ταξιδεύουμε. Αν έχει κανείς χιούμορ, του λες εντάξει στο πήγαινε, όταν γυρίζεις τι θα πεις; Μια απλή τετραμελής οικογένεια, πατέρας μαμά και 2 εντεκάχρονα παιδάκια, αυτά για να πάμε στο νησί το Πάσχα θέλουμε περίπου 750€ μόνο για εισιτήριο. Και τα φορτηγά από 800€, το εισιτήριο πήγε ξαφνικά στο 1.300€», λέει η Χαρούλα Κοτσάνη, δημότης Ικαρίας.

Παρόμοια η κατάσταση στη Σάμο

Στα κεραμίδια και οι Σαμιώτες που βλέπουν τη μετάβαση στο αγαπημένο τους νησί για ντόπιους και τουρίστες να είναι σε εξωφρενικά αυξημένα επίπεδα αφού κοστίζει το πιο φτηνό εισιτήριο 70€ όταν η μακρύτερη Χίος έχει 50€.

«Μας είναι αδιάφορο το πώς αιτιολογείται αυτό που γίνεται εις βάρος του νησιού, της ανάπτυξής του, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στη Σάμο, αυτά τα κόστη δημιουργούν θέματα. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που εμένα ως πολίτη και ως δήμαρχο του νησιού δεν αρκούν, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός ενάντια στην Σάμο, είναι ξεκάθαρο αυτό, η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός.

Αυτοί που πρέπει να το ρυθμίσουν, πρέπει να το ρυθμίσουν», λέει ο Γεώργιος Στάντζος», δήμαρχος Σάμου.

Το εξωφρενικό κόστος για τη Σάμο είναι στα 73.50€ για την αριθμημένη θέση και 108.50€ το αμάξι, δηλαδή η οικογένεια θέλει 402.50 ευρώ όταν για τη Χίο είναι 258€.

Πανάκριβο το κόστος μετάβασης στη Νάξο

Στη Νάξο για μόλις 90 ναυτικά μίλια, το πιο φτηνό εισιτήριο κάνει 50 ευρώ το άτομο και το μικρό αυτοκίνητο θα πληρώσει 83 ευρώ. Το κόστος για μια οικογένεια είναι 283 ευρώ ενώ με καμπίνα πάει 100 ευρώ ακριβότερα στα 383€.

Πέρυσι, το κόστος ήταν πολύ φτηνότερο. Πανάκριβα τα εισιτήρια στις Σπέτσες που πολλοί θα προτιμήσουν για μια κοντινή εξόρμηση.

Για την Κρήτη, στο Ηράκλειο τα πιο φτηνά εισιτήρια ξεκινούν από 37 ευρώ στο κατάστρωμα. Η 4κλινη εσωτερική καμπίνα κοστίζει 57 ευρώ το άτομο και το χαμηλότερο κόστος που θα πληρώσει μία τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο θα είναι γύρω στα 380 ευρώ.

Mega

Loading

One thought on “Μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.