Μελέτη για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου Λέσβου

Μελέτη για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου Λέσβου

Την έγκριση της πρότασής του για την χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα European Islands Facility (New Energy Solutions Optimized for Islands – NESOI), πήρε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα να λάβει τεχνική υποστήριξη αλλά και άμεση χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ, για ανάθεση μελετών ωρίμανσης έργων καθαρής ενεργειακής μετάβασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης σε συνεργασία με το Δίκτυο «Δάφνη» από το εν λόγω πρόγραμμα που παρέχει σε ευρωπαϊκά νησιά τεχνική υποστήριξη, σε ενίσχυση της προσπάθειας υλοποίησης του οραματικού έργου της δημοτικής αρχής, για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου.

Η πρότασή του εγκρίθηκε μαζί με άλλες 13, μεταξύ 49 συνολικά προτάσεων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα και αξιολογήθηκε με βαθμολογία 18/20, εξασφαλίζοντας τα εξής:

  1. Τεχνική υποστήριξη στην εκπόνηση οριστικών μελετών και τευχών δημοπράτησης για την α’ φάση αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου. Π/Υ: 40.000 ευρώ.
  2. Τεχνική υποστήριξη για την σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας εκμετάλλευσης της ανωτέρω μονάδας αλλά και διερεύνησης δυνατότητας υλοποίηση επιπλέον έργων από αυτή (π.χ. αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου Αργένου, παραγωγή ενέργειας από Φ/Β σταθμούς προς συμψηφισμό δημοτικών καταναλώσεων και ενεργειακά φτωχών νοικοκυριών, ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποίηση δασικής και αγροτικής βιομάζας στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΚοιν). Π/Υ: 20.000 ευρώ.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading