Κασέτα ντοκουμέντο με ανέκδοτα τραγούδια και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Μισής ώρας ανέκδοτα τραγούδια και μουσική που τραγουδά και παίζει πιάνο ο ίδιος ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παρέδωσε σήμερα στο ΚΚΕ η δημοσιογράφος και συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου.

Κασέτα ντοκουμέντο με ανέκδοτα τραγούδια και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη
Ο Μ. Θεοδωράκης στο γραφείο του σπιτιού του στο Λονδίνο, που νοίκιαζε όσο διήρκεσε η προετοιμασία του έργου «Τρωάδες». Διακρίνεται η Φωτογραφία του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου (1971)

Το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο, που είχε στην κατοχή της η Εύα Νικολαΐδου επί 40 χρόνια και ήταν δώρο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη προς την ίδια παραδόθηκε στο ΚΚΕ ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει την επιθυμία μετά το θάνατό του η κασέτα να χαριστεί στο ΚΚΕ όπως αναφέρει ο Περισσός.

Την κασέτα ντοκουμέντο παρέλαβε, στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη δημοσιογράφο.

Αυγή

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading