Επιστολή Γιάννη Μπουρνού στην Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Θερμής

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τον άδικο και απαράδεκτο αποκλεισμό, από την παροχή ηλεκτρονικού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για το Τμήμα Ένταξης, του Δημοτικού Σχολείου Θερμής.

Επιστολή Γιάννη Μπουρνού στην Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Θερμής

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουρνούς αναφέρει στην επιστολή του:

“Στις αρχές Απριλίου η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με έγγραφο της κάλεσε τις Σχολικές Μονάδες Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και τα Τμήματα Ένταξης να προβούν σε καταγραφή του υπάρχοντος ψηφιακού εξοπλισμού, καθώς και των αναγκών τους σε ψηφιακό υλικό, προκειμένου να καλυφθούν οι εξειδικευμένες ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας τους. Η καταγραφή προβλεπόταν να διεκπεραιωθεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool υπό τη μορφή ερωτηματολογίου μέχρι τις 15.04.2022.

Με έκπληξη και λύπη διαπιστώσαμε ότι από την πλατφόρμα myschool, κατά τη διαδικασία υποβολής της σχετικής καταγραφής, είχε αποκλειστεί το Δημοτικό Σχολείο Θερμής Λέσβου, όπου έχει ιδρυθεί και λειτουργεί αδιάλειπτα επί 12 χρόνια Τμήμα Ένταξης. Κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Διεύθυνση ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω αποκλεισμός οφείλεται στην πρόβλεψη ενίσχυσης των σχολικών μονάδων που λειτούργησαν τη φετινή χρονιά Τμήμα Ένταξης.

Θεωρούμε καταφανώς άδικη αυτή τη ρύθμιση, που εξαιρεί το Δημοτικό Σχολείο Θερμής από την απόκτηση σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού, εφόσον, μετά από 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το Τμήμα Ένταξης φέτος δεν λειτούργησε με υπαιτιότητα του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, η μοναδική εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στο σχολείο μετατέθηκε σε άλλη σχολική μονάδα και ουδέποτε λήφθηκε μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντικατάστασή της με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του Τμήματος την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Επισημαίνουμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ικανοποίηση του δίκαιου και ευλόγου αιτήματος, έστω και τώρα, να συμπεριληφθούν στο πληροφοριακό σύστημα myschool, εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Θερμής Λέσβου, όλες οι σχολικές μονάδες που έχουν ιδρυθεί Τμήματα Ένταξης, αλλά με ευθύνη του Υπουργείου ή/και των αρμόδιων Διευθύνσεων, δεν λειτούργησαν τη φετινή σχολική περίοδο”.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.