ΚΚΕ:Τεράστιοι κίνδυνοι για τον λαό από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή και στρατιωτική «πύλη»

Τεράστιους κινδύνους για τον λαό σηματοδοτεί η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή, μεταφορική και στρατιωτική «πύλη», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη και τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει η χώρα να αποτελεί «ορμητήριο» για τους σχεδιασμούς του ευρωΝΑΤΟικού στρατοπέδου.

ΚΚΕ:Τεράστιοι κίνδυνοι για τον λαό από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή και στρατιωτική «πύλη»

Αναλυτικά:

«Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή, μεταφορική και στρατιωτική “πύλη”, όχι μόνο δεν προσφέρεται για “πανηγυρισμούς”, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό με την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους σφοδρούς οικονομικούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση κάνει το “μαύρο – άσπρο” ισχυριζόμενη ότι η κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG θα ωφελήσει τον λαό, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια και επάρκεια. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, αφού το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην πολιτική, που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δηλαδή, στην πολιτική της “πράσινης μετάβασης”, που έχει απαξιώσει τις εγχώριες πηγές Ενέργειας, όπως τον λιγνίτη, σε συνδυασμό με τον στόχο αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου απ’ το πανάκριβο αμερικανικό LNG. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι ενεργειακοί όμιλοι και οι εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Εξίσου παραπλανητικοί είναι και οι ισχυρισμοί ότι “η συνύπαρξη στην Αλεξανδρούπολη αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων κι υποδομών Ενέργειας θωρακίζει κι αναβαθμίζει γεωπολιτικά την περιοχή”. Αντίθετα, τη μετατρέπει σε στόχο κι εμπλέκει τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Το συμφέρον του λαού είναι να σταματήσει η Αλεξανδρούπολη, αλλά και όλη η χώρα, να αποτελεί “ορμητήριο” για τους ενεργειακούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ευρωΝΑΤΟικού στρατοπέδου, που για τον λαό σημαίνει φτώχεια, ακρίβεια, ανασφάλεια.»

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.