Επιστολή κατοίκων της Θύμαινας για γιατρό που απουσιάζει από το νησί

Οι κάτοικοι (71 υπογραφές) της Θύμαινας σε επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές επισημαίνουν πρόβλημα συστηματική απουσίας γιατρού από το νησί τους, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Επιστολή κατοίκων της Θύμαινας για γιατρό που απουσιάζει από το νησί

Η καταγγελία των κατοίκων του νησιού είναι σοβαρή, εαν και εφόσον ισχύουν τα λεγόμενά τους θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να ενσκύψουν στο θέμα.

Το νησί αυτό που έχει σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (136 κατοίκους) δεν έχει άλλον γιατρό πέρα από αυτόν που αναγράφεται στην καταγγελία. Το όνομα του γιατρού καθώς και τα ονόματα των κατοίκων δεν φαίνονται στο έγγραφο που θα παραθέσουμε παρακάτω, αλλά κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους.

Η επιστολή

Θέμα: Ζήτημα με Ιατρό υπαίθρου ΠΠΙ θύμαινας

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε συλλογικά απο κατοίκους κι εκπαιδευτικούς της νήσου Θύμαινας καια αφορά σε ζήτημα που προέκυψε με τον Ιαττρό υπαίθρου του ΠΠΙ Θύμαινας.

Ο Ιατρός υπαίθρου (το όνομα έχει σβηστεί) ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΠΠΙ Θύμαινας έπειτα από υπηρεσία ενός μήνα στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας σύμφωνα με τον αρ. πρωτοκόλλου ΔΑΑΔ 82262/30-12-2021. Για ορισμένες ημέρες περί της 16-2-2022, δεν επισκε΄φτηκε το Ιατρείο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, νοσούσε με COVID-19. Έπειτα, κατά της ημερομηνίες 28-02-2022 εως και 04-03-2022 απουσίασε από το νησί με άδεια από την υπηρεσία του και κατά το υπόλοιπο διάστημα απουσίαζε καθημερινά από το νησί κατά το χρονικό διάστημα 17.00-19.00 και τα Σαββατοκύριακα ολημερίς, ενώ προφορικώς είχε διαδώσει πως εφημερεύει καθημερινώς. Εκτός αυτών, φάνηκε να παραμελεί και να κακομεταχειρίζεται τον εξοπλισμό και τον χώρο στο ΠΠΙ Θύμαινας. Ενδεικτικά έιχαν αφφεθέι ιατρικά εργαλεία έξω από το Ιατρείο, πάνω σε τοιχίο, σε κοινή θέα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης παρουσιάστηκαν φθορές στην πόρτα του Ιατρείου και σε άλλα σημεία.

Κάτοικοι επικοινωνήσαμε μαζί του ώστε να διευκρινίσουμε τις ώρες και τις ημέρες υπηρεσίας του, καθώς δεν γνωρίζαμε πότε μπορούσαμε να τον αναζητούμε στο Ιατρείο. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ηλικιωμένοι επισκέφθηκαν το Ιατρείο κι εκείνος απουσίαζε. Επιπλέον διατυπώθηκαν παράπονα σχετικά με λανθασμένες συνταγογραφήσεις και καθυστερήσεις συνταγογραφήσεων, καθώς η σφραγίδα του ΠΠΙ Θύμαινας βρισκόταν για ένα διάστημα στη νήσο Φούρνοι Κορσεών για αδιευκρίνιστο λόγο. Επιστήσαμε την προσοχή του στον φόβο απουσίας ιατρού που διακατέχει το νησί εξ αιτίας περιόδων στο παρελθόν κατα τις οποίες δεν υπηρετούσε ιατρός και προέκυψαν σοβαρά ζητήματα υγείας. Σε συνδυασμό με τις συχνές κακοκαιρίες που αποκλείουν την συγκοινωνία, τα ηλικιωμένα άτομα και τα άτομα με ειδικές ανα΄γκες που κατοικούν στην νήσο Θύμαινα, αγωνία μας είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ο Ιατρός όχι μόνο δε φάνηκε συνεργάσιμος, αλλά με ιδιαίτερη έπαρση χλεύασε τα λεγόμενά μας κι άρχισε να διαδίδει πως απειλείται η ζωή του από τους κατοίκους και να κάνει συχνή αναφορά σε ονόματα που κατέχουν θέσεις εξουσίας στην παρούσα κυβέρνηση, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα φρόντιζαν για τη μετάθεσή του. Επιπλέον, προχωρούσε με κάθε ευκαιρία σε άσχημους χαρακτηρισμούς για το νησί και τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, το νησί μεταξύ άλλων χαρακτηρίστικε ως«Σπιναλόγκα» και οι κάτοικοι «προβληματικοί».

Οι κάτοικοι της Θύμαινας από την πρώτη στιγμή που έφτασε ο ιατρός στο νησί συμπεριφερθήκαμε με τον δέοντα σεβασμό, του προσφέραμε βοήθεια όποτε τη χρειάστηκε και ουδέποτε απειλήθηκε η ζωή του από εμάς. Αντιθέτως, εμείς απειληθήκαμε από εκείνον πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που του παρέχονταν εξ αιτίας των γνωριμιών του, το νησί θα έμενε χωρίς ιατρό.

Π΄ραγματι, στις 22-03-2022, μετατέθηκε στο ΠΠΙ Φούρνων για διάρκεια ενός μήνα λόγω αδιευκρίνιστων ειδικών συνθηκών. Το ΠΠΙ Θύμαινας καλύφθηκε έκτοτε ορισμένες ημέρες κατά το χρονικό διάστημα 14:00-17:00 με ιατρό από το ΠΠΙ Φούρνων μέχρις τις 05-04-2022, οπότε και έφθασε στο νησί στρατιώτης από τη Σάμο ώστε να αναλάβει υπηρεσία.

Γνωρίζουμε πς η λύση αυτή είναι προσωρινή και πως η θέση του ΠΠΙ Θύμαινας εξακολουθεί να ανήκει στον εν λόγω Ιατρό, ο οποίος βέβαια έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην θέση του. Έχουμε ενημερωθεί πως βρισκόμενος πλέον στους Φούρνους Κορσεών συνεχίζει να διαδίδει κακοήθειες για τους κατοίκους της Θύμαινας και να τονίζει συνεχώς τις προσωπικές του γνωριμίες δημιουργώντας αναστάτωση και συγκρούσεις κι εκεί.

Ο εν λόγω Ιατρός φαίνεται να μην μπορεί να υπηρετήσεις με σύνεση το λειτούργημά του και να μην αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του τόπου στον οποίο είχε την ύχη να βρεθεί. Οι κάτοικοι και οι εκπαιδευτικοί της ακριτικής θύμαινας θέλουμε να γνωρίζουμε πως το νησί θα καλύπτεται συνεχώς με Ιατρό, ο οποίος θα τηρεί το ωράριό του και θα σέβεται τους ασθενείς του. Ζητούμε ενημέρωση σχετικά με την κάλυψη της θέσης ιατρού υπαίθρου στο ΠΠΙ Θύμαινας, καθώς και αιτιολόγηση της συμπεριφοράς του προαναφερόμενου ιατρού, ο οποίος προσέβαλλε κατ’επανάληψη την υπόληψή μας και υπονόησε περίπτωση διαφθοράς

Με εκτίμηση,

Οι κάτοικοι και οι εκπαιδευτικοί της Θύμαινας


Ακολουθούν σε αυτό το σημείο τα ονόματα και οι υπογραφές καλυμμένα, αφού πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Η παραπάνω επιστολή εστάλη προς του υπουργείο υγείας, την Γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού, τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Φούρνων, τον συνήγορο του πολίτη και τα ΜΜΕ.

Loading

3 thoughts on “Επιστολή κατοίκων της Θύμαινας για γιατρό που απουσιάζει από το νησί

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading