“Μουσικές Αυλές” από 3 έως και 10 Ιουλίου στην Ικαρία

Οι “Μουσικές Αυλές” είναι ένα μουσικό σεμινάριο που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στις Ράχες Ικαρίας και ήδη τον φετινό Ιούλιο του 2022 συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας.

“Μουσικές Αυλές” από 3 έως και 10 Ιουλίου στην Ικαρία

Μιλώντας στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο Σταύρος Καρνάκης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Ικαρίας, για τα 10χρονα των “Μουσικών Αυλών”, είπε ότι το επίκεντρο του σεμιναρίου είναι το μεγάλο προαύλιο της εκκλησίας του Αι Γιάννη, οικισμού του κεντρικού χωριού Χριστός στο βορειοδυτικό τμήμα της Ικαρίας, ενώ τα εργαστήρια του σεμιναρίου φιλοξενούνται στις αυλές των σπιτιών της γειτονιάς γύρω από την εκκλησία, εξ’ ου και η ονομασία «Μουσικές Αυλές».

Το σεμινάριο προετοιμάζεται και διοργανώνεται κάθε χρόνο χωρίς αναθέσεις και χωρίς χορηγίες, αποκλειστικά και μόνο χάρη στην προσωπική δουλειά των μελών της Κίνησης Πολιτών Ραχών Ικαρίας, ύστερα από αποφάσεις που λαμβάνονται από κοινού σε τακτικές συνελεύσεις.

“Κίνητρο όλων – σημείωσε – είναι η αγάπη για τη μουσική, καθώς και η διάθεση επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που θέλουν να συνευρεθούν για να παίξουν μουσική, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να μοιραστούν εμπειρίες”.

Έτσι ξεκίνησαν οι Μουσικές Αυλές το 2012, στην αρχή με τρία μόνο μουσικά εργαστήρια, ενώ οι μαθητές ήταν κυρίως μέλη της Κίνησης Πολιτών και μερικοί άλλοι Ικαριώτες που έπαιζαν κάποιο μουσικό όργανο. Πάντα με κεντρικό άξονα την ανατολική μουσική παράδοση, από τότε ως σήμερα το μουσικό σεμινάριο Ικαρίας μεγάλωσε, άπλωσε ρίζες και ωρίμασε χάρη στη συμμετοχή πολλών μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την αμείωτη, θερμή υποστήριξη σπουδαίων δασκάλων.

Οι έγγραφές ξεκίνησαν περισσότερες πληροφορίες
Musical Yards
Διεύθυνση: Αϊ Γιάννης, Χριστός Ραχών Ικαρία, ΤΚ 83301
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Σταύρος Κ. 6984 733455
Λευτέρης Χρ. 6978 737696
email: info@musicalyards.gr

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro