Στην Αθήνα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis

«Καλημέρα από Αθήνα!» έγραψε στα ελληνικά, στην πρώτη ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Twitter, ο George Tsunis

Στην Αθήνα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis

«Ως ένας περήφανος γιος Ελλήνων μεταναστών, είναι τιμή μου να επιστρέφω στην Ελλάδα και να υπηρετήσω ως ο επόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ. Χαίρομαι πολύ», τόνισε.

Ένα σύντομο βιογραφικό

Ο Τζορτζ (Γεώργιος) Τσούνης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1967 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, από τους Τζέιμς και Ελένη Τσούνη (μετανάστες πρώτης γενιάς με καταγωγή από τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας). Μεγάλωσε και φοίτησε στη Νέα Υόρκη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σε ελληνικό σχολείο. Αποφοίτησε από το Λύκειο “Commack High School” το 1985.

Σπούδασε Κλασσικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας πτυχίο (BA) το 1989. Στη συνέχεια, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Σαιντ Τζονς στη Νέα Υόρκη, λαμβάνοντας πτυχίο (JD) το 1992. Αμέσως πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση, στη νομική εταιρεία “Rivkin Radler LLP”, στο Λονγκ Αϊλαντ.

Από τον Νοέμβριο του 2004, είναι παντρεμένος με την ομογενή διδάκτωρ Φυσικοθεραπείας Όλγα Αντζουλή, με την οποία έχουν αποκτήσει τρια παιδιά. Διαμένει στο Λόιντ Χάρμπορ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Εκτός από Αγγλικά, γνωρίζει και Ελληνικά. Η προσωπική περιούσια του, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Τσούνη το 1985, αρχίζει να λειτουργεί ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων τα «Hilton», «Intercontinental», «Starwood» και «Radisson».

Υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην πόλη του Χάντινγκτον και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ στον Γερουσιαστή Αλφόνς Ντ΄Αμάτο, καθώς και ως ανώτερο μέλος του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του 1994 του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι. Εχει επίσης υπηρετήσει ως δικηγόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής, του ξενοδοχειακού ομίλου «Chartwell LLC». Είναι μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και από τις 6 Μαΐου είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Τσούνης είχε προσπαθήσει να πάρει ξανά τη θέση του Πρέσβη, το 2013, στην Νορβηγία, ύστερα από πρόταση του Μπάρακ Ομπάμα. Ωστόσο λόγω λεκτικών διπλωματικών ατοπημάτων που έπραξε στις ακροάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η υποψηφιότητά του θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη και προκάλεσε αντιδράσεις. Έτσι τον Δεκέμβριο του 2014, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα.

Οι σχέσεις τους με τον Μενέντεζ

Βασικός χρηματοδότης των Δημοκρατικών διαχρονικά, κυρίως από την εποχή Ομπάμα και μετά, ο George Tsunis είναι προσωπικός φίλος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος γιόρτασε το γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του στο σπίτι του Τσούνη, στο Λονγκ Άιλαντ. Ο φιλέλληνας γερουσιαστής εξάλλου είναι θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας Τσούνη για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Οι σχέσεις με τους ΑΧΕΠΑΝς

Ο George James Tsunis είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ, του leadership 100 και άλλων οργανώσεων που στηρίζουν ελληνικές πρωτοβουλίες, ενώ ανήκει και στο Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-wikipedia-iefimerida

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading