Φοιτητικές εστίες και μουσικό σχολείο στο πρώην ΚΥΤ Μόριας 

Τους επόμενους μήνες ευελπιστεί ο δήμος Μυτιλήνης να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ Μόριας, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν προτάσεις για τη δημιουργία εκεί φοιτητικών εστιών και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Φοιτητικές εστίες και μουσικό σχολείο στο πρώην ΚΥΤ Μόριας 

Το πρώην στρατόπεδο Παραδέλλη και ο γύρω ελαιώνας πριν από 1,5 χρόνο σταμάτησαν να στεγάζουν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, όταν αυτό παραδόθηκε στις φλόγες, αφού έφτασε να “φιλοξενεί” πάνω από 20.000 ψυχές.

Τα βήματα εξελίσσονται αργά και σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δήμος Μυτιλήνης και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού, αλλά και για το σχεδιασμό μελλοντικής χρήσης του πρώην ΚΥΤ.

Το τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκλήρωσε την έρευνα για την επικινδυνότητα των αποβλήτων, από την προηγούμενη χρήση της περιοχής και όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής, Δημήτρης Λέγκας, «μετά από τις μετρήσεις που έγιναν το έδαφος και τα νερά είναι καθαρά, δεν έχουν επικίνδυνα φορτία χημικών στοιχείων».

Αυτό ανοίγει το δρόμο για να ξεκινήσει η αποκατάσταση της περιοχής. Όπως είπε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, «η αναπτυξιακή εκπονεί τη μελέτη καθαρισμού και αποκατάστασης, η οποία θα ολοκληρωθεί γρήγορα και το Υπουργείο Μετανάστευσης θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή της, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση του χώρου όχι μόνο του πρώην στρατοπέδου αλλά και του ελαιώνα».

Ο σχεδιασμός από κει και πέρα προβλέπει τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, έργο που θα αναλάβει να υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης είναι δίπλα στο δήμο Μυτιλήνης και χρηματοδοτεί μια σειρά έργων και δράσεων», διαβεβαίωσε και ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Βαγγέλης Κωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε ότι προχωρά ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ στη Βάστρια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, μίλησε για τη δέσμευση του ίδιου να κλείσουν οι προσφυγικές δομές από την πόλη που υλοποιείται όπως είπε, και υπεραμύνθηκε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου ΚΥΤ στη θέση Βάστρια.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της αποκατάστασης της περιοχής του πρώην ΚΥΤ Μόριας, εξέφρασε και ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Μαστρογιάννης, ευελπιστώντας τα έργα να ξεκινήσουν πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock