Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα θέματα υγείας της Χίου

Η αναβάθμιση των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του Κέντρου Υγείας στο Πυργί, αλλά και του Νοσοκομείου Χίου, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως και η στήριξη του ΕΚΑΒ Χίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στο Υπουργείο Υγείας.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα θέματα υγείας της Χίου

Με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, παρουσία της διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου, Ελένης Κανταράκη και του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου, Ευαγγέλου Μελιτζάνη. Τον κ. Μηταράκη συνόδευε ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Φιλόδωρος Βιτέλλας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, πρώτο θέμα ήταν η αναβάθμιση των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του Κέντρου Υγείας στο Πυργί Χίου.

Ανακοινώνεται ότι η συμβασιοποίηση του έργου αναμένεται στα τέλη του 2022, ενώ η έναρξη του τοποθετείται χρονικά μέσα στο επόμενο έτος.

Δεύτερον, το αίτημα για τον ορισμό μόνιμου ιατρού στον Οίκο Ναύτου Χίου, το οποίο και θα υλοποιηθεί κατά προτεραιότητα, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να στηρίζει με διάθεση ιατρού το Νοσοκομείο Χίου. Επίσης συζήτησαν την ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών.

Τρίτον, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 21 ατόμων ως μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Νοσοκομείου Χίου.

Τέταρτον, ζητήθηκε η χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για

α) την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης και ανακατασκευής της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Χίου,

β) τις επισκευαστικές εργασίας στον Οίκο Αγάπης Νεοχωρίου Χίου και

γ) την επέκταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Χίου.

Πέμπτο, τέθηκε εκ νέου αίτημα για την πρόσληψη λοιπού προσωπικού, με την πλευρά του Υπουργείου Υγείας να δεσμεύεται για την κατανομή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης του ΕΚΑΒ Χίου και με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και με την χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων για ορισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως εξιτήρια.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης, σημείωσε: “Είχαμε, σήμερα, μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Πλεύρη. Η Υγεία αποτελεί, από την πρώτη στιγμή, κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Το αρμόδιο Υπουργείο προβαίνει σε μια συνολική παρέμβαση 6 σημείων στο νησί μας, ολοκληρώνοντας έργα υποδομών, καθώς και εργασίες αναβάθμισης υφιστάμενων δομών και μονάδων υγείας. Ειδικά η αναβάθμιση στο Πυργί είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως και η οριστική επίλυση του θέματος τοποθέτησης γιατρού στον Οίκο Ναύτου.

Ταυτόχρονα, προχωρούν οι προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου, που δέχθηκε μεγάλη πίεση μέσα στην πανδημία και ανταπεξήλθε. Πλέον, θα μπορεί να αντιμετωπίζει μελλοντικές προκλήσεις με επάρκεια και αυξημένη δυναμική. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.