Σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής προστασίας του νομού Σάμου

Σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής προστασίας του νομού Σάμου

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Σάμου με τη συμμετοχή των αποδεκτών για ενέργεια, προκειμένου να δοθεί έμφαση στα παρακάτω αντικείμενα:

1) Πορεία υλοποίησης των δράσεων, που οι συμμετέχοντες φορείς στο Σ.Ο.Π.Π. δεσμευτήκαν για την υλοποίηση τους κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. στο πλαίσιο προετοιμασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο.

2) Θέματα συνεργασίας μεταξύ των οικείων υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασικών Υπηρεσιών που αφορούν τις δράσεις πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές όσο και στην παροχή υποστήριξης και στην διασφάλιση άμεσης συνδρομής, από τις οικίες Δασικές υπηρεσίες προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

3) Θέματα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις.

4) Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

5) Ενημέρωση σε ότι αφορά την εκπαίδευση των μελών των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντικών Οργανώσεων.

6) Τοποθέτηση Υδατοδεξαμενών σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 902.Φ.702.15 έγγραφο της Π.Υ. Σάμου
Θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τηλεδιάσκεψη των εμπλεκομένων φορέων που βρίσκονται εκτός νήσου Σάμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Βασίλειος Πανουράκης

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro