Απέρριψε η Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή Χίου Αν. Μιχαηλίδη

Απέρριψε το αίτημα του Εισαγγελέα Χίου για άρση της ασυλίας του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής.

Απέρριψε η Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή Χίου Αν. Μιχαηλίδη

Η Επιτροπή απέρριψε το κατηγορητήριο στο σύνολό του και έκρινε ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται εμπίπτουν στα βουλευτικά καθήκοντα, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του κ. Μιχαηλίδη.

Όπως αναφέρει, παρά τη δική του «ρητή και επίμονη στάση υπέρ της άρσης», η Επιτροπή «αποδοκίμασε, έτσι, πρακτικές φίμωσης που επιχειρούνται και θεώρησε ότι πέραν από τη δική μου επιθυμία προέχει η υπεράσπιση της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού θεσμού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης ότι «στην τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκα εκτενώς στα γεγονότα της ημέρας των Θεοφανίων στη Χίο και επεσήμανα την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, όπως αποτυπώνεται και σε αποφάσεις δεκάδων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, επιστημονικών κ.ά. φορέων, ενάντια στους σχεδιασμούς του κ. Μηταράκη για την κατασκευή της υπερδομής στο νησί».

Να σημειωθεί ότι εκτός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κλήση και σε άλλα 20 άτομα (Περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη της Επιτροπής Πολιτών) για τα γεγονότα την ημέρα των Θεοφανείων.

Η πρόταση της Επιτροπής θα έρθει προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, όπου και αναμένεται να τοποθετηθεί εκτενώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro