Η Ουκρανία ξόδεψε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο

Η Ουκρανία αναγκάστηκε να ξοδέψει 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο με τη Ρωσία, αντί για την ανάπτυξή της, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο.

Η Ουκρανία ξόδεψε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο

Τα στοιχεία, που δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής η ουκρανική κυβέρνηση, αποκαλύπτουν την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ ταυτόχρονα πολεμά την ανανεωμένη ρωσική επίθεση στα ανατολικά της, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο.

Οι δαπάνες, που ανακατευθύνθηκαν από ορισμένα κονδύλια που προβλέπονταν αρχικά στον προϋπολογισμό για αναπτυξιακά προγράμματα, πήγαν για αγορά και επισκευή όπλων, για επείγουσα βοήθεια σε εσωτερικά εκτοπισμένους…, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο, αναφέρει το Tanjug.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ουκρανικού υπουργείου Κοινωνικής Πολιτικής, έχουν καταγραφεί επίσημα 2,7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση εισέπραξε μόνο το 60% των προγραμματισμένων φορολογικών εσόδων για τον Απρίλιο, το οποίο είναι ένα έλλειμμα που συμπληρώθηκε στο ισοδύναμο του 79,5% με επιχορηγήσεις από ξένους εταίρους, δήλωσε ο Marchenko σε γραπτό σχόλιο στο βρετανικό πρακτορείο.

Ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως ξένη υποστήριξη προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση, επειδή η κυβέρνηση αναγκάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια σε έκτακτες δαπάνες.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro