Κινητοποίηση κατά των εξετάσεων PISA στην Ικαρία

Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε για την αντίθεση των γονέων της Ικαρίας στις εξετάσεις PISA, πρόκειται για έναν διαγωνισμό που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ και ουσιαστικά για μια αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης των μαθητών σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα συμμετέχει πρώτη φορά εφέτος με τους μαθητές να αξιολογούνται στη Γλώσσα και στα μαθηματικά.

Κινητοποίηση κατά των εξετάσεων PISA στην Ικαρία

Οι δάσκαλοι της Ικαρίας, δηλαδή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας όπως και οι γονείς εκφράζουν την αντίθεσή τους έναντι αυτού του τύπου εξετάσεων, έτσι καλούν την Τετάρτη 18/5/2022, στις 9.00 έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών σε κινητοποίηση με το παρακάτω κείμενο:

Την Τετάρτη 18/5, στις 9.00 το ΥΠΑΙΘ έχει προγραμματίσει τις μαθητικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια της χώρας μας. Ένα από αυτά είναι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών, στον Άγιο Πολύκαρπο.

Ο ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς έξω από το σχολείο ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και η κυβέρνηση, με εργαλείο τους τις εξετάσεις PISA βάζουν την εκπαίδευση στη ζυγαριά κόστους –κέρδους, οδηγώντας την έτσι σε μεγαλύτερη υποβάθμιση. Στόχος τους είναι η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών.

Κόντρα στην πολιτική εκφοβισμού και καταστολής, αφού για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα μας στην απεργία και στη στάση εργασίας, απαντάμε συλλογικά και μαζικά!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που θα παραστούν στην συγκέντρωση ή θα πραγματοποιήσουν ενημερώσεις για τις εξετάσεις PISA έξω από τα σχολεία τους την ίδια ώρα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!

Loading

One thought on “Κινητοποίηση κατά των εξετάσεων PISA στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock