Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη την ώρα που το Τουρκικό Γιουνούζ έκοβε βόλτες

Σε μια ανακοίνωση του Σταμάτη Μαλέλη, υποψήφιου για τις περιφερειακές εκλογές του 2023, αναφέρθηκε ότι ήταν λάθος η κίνηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να προσκαλέσει τον Τούρκο πρέσβη σε εκδήλωση γευσιγνωσίας της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη την ώρα που το Τουρκικό Γιουνούζ έκοβε βόλτες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της σελίδας το Νησί, την ώρα που γινόταν αυτή η εκδήλωση παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιουνούζ» βρισκόταν ανοιχτά του Σιγρίου και οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό μάλιστα ο Περιφερειάρχης στο γεύμα της Αθήνας έκατσε δίπλα στον Τούρκο πρέσβη. Από τι φαίνεται όμως το γεγονός αποκρύφτηκε από το δελτίο τύπου της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης κατάλαβε μάλλον το λάθος του, ωστόσο στο γεύμα αυτό δεν ήταν μόνος του. Ήταν βουλευτές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι ήταν ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές του νομού, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Μπουρνούς καθώς και ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, και οι αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τομέα και προώθησης προϊόντων Β. Αιγαίου: Πανάγος Κουφέλος.

Θα πρέπει όμως εδώ να είμαστε δίκαιοι, προφανώς η πρόσκληση του Τούρκου πρέσβη, εκπροσώπου της Τουρκικής κυβέρνησης δεν είναι το απόλυτο λάθος, και οι σχέσεις των δυο χωρών δε πλήττονται από το γεγονός αυτό από μόνο του, αλλά τα όσα συνέβησαν είναι μάλλον λάθος, και όταν κατανοήθηκε το τι ακριβώς έγινε, υπήρχαν δυο αποτελέσματα. Πρώτον σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σελίδας (Το νησί) από τι φαίνεται ο υπουργός Κικίλιας απεχώρησε από το τραπέζι κακήν κακώς (φαίνεται και στο βίντεο), ενώ ο Μουτζούρης αφαίρεσε τον Τούρκο πρέσβη από το δελτίο τύπου του, που στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται τόσο το γεγονός πως καθίσαν δίπλα, τόσο εκείνο το φιλικό χτυπηματάκι στην πλάτη και το μήνυμα στα Αγγλικά που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα νησιά μας είναι στραμμένα προς την Μικρά Ασία και μάλιστα έχουμε στενές σχέσεις με αυτήν. Μάλιστα…

Δείτε όσα έγιναν στο βίντεο:

Ο περιφερειάρχης άθελά του έδωσε την κατάλληλη πάσα στην Τουρκική κυβέρνηση, αφού είπε ότι τα νησιά είναι στραμμένα προς τα εκεί, αυτό ακούγεται να λέγεται στα αγγλικά, από τη μία και από την άλλη κάλεσε πολιτικούς σε ένα τραπέζι, που μάλλον θα θέλουν να το ξεχάσουν. Οι πολιτικοί αυτοί από τι φαίνεται δε γνώριζαν ότι θα υπάρχει και ο Τούρκος πρέσβης εκεί.

Πάνω λοιπόν σε αυτά τα γεγονότα και πάνω στις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Σταμάτης Μαλέλης επανέρχεται, λέγοντας σε νέο δελτίο τύπου ότι «Ευχόμαστε σήμερα , να κατάλαβαν οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου γιατί ήταν λάθος η πρόσκληση του Τούρκου πρεσβευτή σε γεύμα. Εάν το κατάλαβαν να το πουν δημόσια. Εάν όχι υπάρχει πρόβλημα.»

Το θέμα έχει προκαλέσει πάντως σωρεία αντιδράσεων και βέβαια σωρεία άρθρων και κριτικής.

Σε ότι αφορά πάντως την εκδήλωση σίγουρα βοήθησε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων των νησιών μας.

Ομιλία Στεφανάδη, δίπλα στον Β.Κικίλια, τον περιφερειάρχη και τον Πρέσβη της Τουρκίας

Στην ίδια εκδήλωση όπου παρευρέθηκε και ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες της ακριτικής αυτής περιοχής και τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία

«Τα νησιά μας εκτός από κοιτίδες πολιτισμού και ηρωισμού, πρωτοπορούν από την Αρχαιότητα και στην υγιεινή διατροφή που προάγει την Ευζωία και την Μακροζωία».

Ενδιαφέρουσα υπήρξε επίσης η αναφορά του στην διατροφή που περιέγραψε ο Πυθαγόρας πριν 2500 χρόνια. Αυτή η διατροφή, είναι περίπου ίδια με την γνωστή σήμερα Μεσογειακή διατροφή! Τέλος, ο κ. Στεφανάδης, συνεχάρη την κ. Δήμητρα Μουτζούρη, για την άψογη οργάνωση.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.