Συνάντηση Λίνας Μενδώνη και Κωνσταντίνου Μουτζούρη

Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, από κοινού με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλλη, στο πλαίσιο 2ήμερης επίσκεψης της υπουργού στο νησί της Λέσβου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης συζήτησε με την υπουργό διάφορα θέματα σε σχέση με τα 25 έργα που χρηματοδοτούνται με πόρους του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας και μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιούνται από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Λέσβου και Χίου. Ειδικότερα όσον αφορά τα έργα της Π.Ε. Λέσβου: η συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης, του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πέτρας ν. Λέσβου, η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη φρουρίου Σιγρίου, η διαμόρφωση του Υπαίθριου Θεάτρου και εκπόνηση μελετών αποκατάστασης του Κάστρου Μήθυμνας, οι ανασκαφικές εργασίες στο Οβριόκαστρο Άντισσας, ο εκσυγχρονισμός του Μουσείου Ρητίνης Αμπελικου, η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεων Σωτήρος στο Πεδινό ν. Λήμνου και του Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου και το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με θερμές διαβεβαιώσεις εκ μέρους όλων των παριστάμενων, για συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με στόχο την αποκάλυψη, διατήρηση-συντήρηση, ανάδειξη και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομίας του Βορείου Αιγαίου και των Αρχαιοτήτων του.

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.