Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Ακούει κανείς εκεί στη Νικαριά; Έληξε ο συναγερμός το πήρατε χαμπάρι;

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…

Όπου και να την περπατήσω αυτή τη Νικαριά με πληγώνει, με στενοχωρεί, με θυμώνει! Όχι βέβαια το νησί μας αλλά αυτοί που διαχειρίζονται από θέσεις κι αξιώματα την τύχη του…

Κάθε χρόνο να παλεύεις με τα ίδια προβλήματα, κάθε χρόνο και χειρότερα, κάθε χρόνο πιο αδιάφοροι, πιο αλαζονικοί όσοι νόμιμα την «διοικούν» και όχι δια παντός (ελπίζω αυτό να το γνωρίζουν) … το μαρτυρούν όλα όσα μας ενοχλούν, όλα όσα μας «μιζεριάζουν», όλα εκείνα που σκοντάφτεις καθημερινά πάνω τους με κίνδυνο ακόμα και για ένα στραβοπάτημα να βρεθείς κάτω από καμιά «οχτέ»!… όπως συμβαίνει με εκείνο το μονοπάτι που το λένε «δρόμο» και που σε πάει σε μια από τις όμορφες μικρές παραλίες της Β. Ικαρίας, το ΠΑΡΘΕΝΙ.

Χρόνια τώρα αφημένο κι αυτό όπως και άλλα στην εγκατάλειψη και την φθορά του χρόνου. (το φανερώνουν οι φωτο). Καμία παρέμβαση από μεριάς του ΔΗΜΟΥ να διορθώσει την κατρακύλα ετούτη που φτάνει ως την θάλασσα και επικίνδυνη ταυτόχρονα αν κρατάς μικρά παιδάκια.

Το θέμα το έχει αναδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ένας καλός και πιστός φίλος της Ικαρίας που επιμένει ο άνθρωπος να αγαπάει τον τόπο μας, να έρχεται κάθε χρόνο στο ΠΑΡΘΕΝΙ και με δική του πρωτοβουλία έχει ζητήσει και επισήμως με πρωτοκολλημένα έγγραφα στον ΔΗΜΟ να φτιαχτεί επιτέλους αυτή η πρόσβαση σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες που διαθέτουμε… κανείς δεν ανταποκρίθηκε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε όπως θα όφειλε, κανείς δεν κατάλαβε τίποτα από όσα θα έπρεπε χωρίς έγγραφα να καταλάβει… κι έτσι μας λένε έρχεται η κανονικότητα την ώρα που οι ξενοδόχοι ετοιμάζουν τα καταλύματα τους, οι εστιάτορες και τα καφε πλένουν τα καθίσματα βγάζοντας τα τραπεζάκια έξω για να υποδεχθούν τους τουρίστες που θα έρθουν όσοι το καταφέρουν και φέτος με ένα κόστος διπλάσιο σχεδόν από το περσινό. Συνεχίζουμε να ζούμε τον παραλογισμό εκείνο όπου χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα να πας στη Νικαριά από ότι στη Χίο κι ενώ «διαμαρτυρήθηκαν» (έτσι μας είπαν) Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Βουλευτάδες κλπ το πρόβλημα παραμένει ως ήταν, άκυρες οι διαμαρτυρίες, άκυρες κι οι διεκδικήσεις για τις τιμές μούγκα! Για τα προβλήματα, (Νοσοκομείο, σκουπίδια, κατσίκια, βιολογικοί, υδροδότηση και δίκτυα) μούγκα! Όλα ως ήταν!!!

Ακούει κανείς; ή στα εύκολα μόνο βγαίνουμε έτοιμοι και αγριεμένοι να κατακεραυνώσουμε όποιον ή όποια τολμήσει και κάνει στοιχειώδη κριτική στα πεπραγμένα ή μάλλον στα μη πεπραγμένα;… «τζάμπα μάγκες» δηλαδή … Μέχρι πότε για όλα τα κακά και τα στραβά μας θα ευθύνεται αυτός ο «βασιλικός» λόγω της κορώνας ιός; Και τα κατσίκια; τι θα γίνει με αυτά τα καημένα; Να τα βάλεις με τα ζώα; δεν λέει, με τους κατσικάδες όμως λέει και παραλέει…

Τα κατσίκια οσονούπω θα ξεπεράσουν σε απόλυτους αριθμούς τους Καριώτες λένε οι προβλέψεις κι αντί να καθίσουν οι αρμόδιοι μαζί με τους τσοπάνηδες να βρουν μία λογική – ρεαλιστική λύση όπως για παράδειγμα να εξάγουν τα ζωντανά, (αυτά έχουμε αυτά δίνουμε) εκτός νησιού… πού είναι το «σφαγείο» που υπόσχονται εδώ και χρόνια; ακόμα στις μακέτες κι αυτό; μας βλέπω πάλι όλο το καλοκαίρι να πολεμάμε για να διώχνουμε κατσίκες, κατσικάκια, τράγους και τραγάκια από τους χλωμανούς κήπους, από τα βλογημένα αμπέλια και τις λουλουδισμένες αυλές μας… αλλά εδώ δυο σκαλοπάτια δεν μπορούν να φτιάξουν τι κάθομαι και λέω τώρα;

Όσο για κείνο το επιχείρημα πως «οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι» δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες γιατί κι οι σημερινοί είναι ήδη «προηγούμενοι» για τους επόμενους…

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΔΡΟΜΟΥΣ!


Η επιστολή που αναφέρεται παραπάνω

                                                                                                  30/12/2020

ΠΡΟΣ

                                                                            ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Παίρνω την αφορμή να γράψω αυτή την επιστολή από το γεγονός ότι από την προ προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου είχα ζητήσει από τον Δήμο να κατασκευάσει ή να επισκευάσει τα σκαλοπάτια που  είναι στο ΠΑΡΘΕΝΙ αυτά που κατεβαίνεις στην παραλία.

Το αίτημα αυτό το έχω υποβάλλει και προφορικά στην Αντ/ρχο  κα ΤΣΑΓΚΑ  το 2020 και το 2021 καθώς και γραπτώς από 23/7/2017 με αριθ πρωτ/λου  5421/ 26/7/2017  που σας το στέλνω και τις φωτογραφίες των σκαλοπατιών.

Υπάρχει και άλλο μεγάλο πρόβλημα το χαντάκι στο πλάι του δρόμου που καταλήγει σε ένα φρεάτιο απροστάτευτο και επικίνδυνο. Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση επικίνδυνη  προβληματική για άμεση λύση των προβλημάτων.

Πληροφοριακά σας γνωρίζω ότι είχα ενημερώσει κατόπι των οδηγιών της Αντι/ρχου κα ΤΑΓΚΑ το 2020 το Πρόεδρο  της περιοχής κο Μαν Γενούζο που ήλθε  και το είδε.

Ακόμη είναι ενημερωμένος και ο Σύλλογος του Κάμπου.

Είχα περάσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στον Άγιο για μια καλύτερη ενημέρωση  από τον προϊστάμενο κο Μεσολογγίτη το 2020.

Ύστερα από  τα παραπάνω πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα που χρονίζουν.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΗΜ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading