Οι αγρότες της Υεμένης αντιμετωπίζουν την κρίση καυσίμων αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Οι αγρότες της Υεμένης αντιμετωπίζουν την κρίση καυσίμων αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Οι αγρότες της Υεμένης φαίνεται να έχουν βρει μια έξυπνη εναλλακτική στις παραδοσιακές αντλίες νερού, οι οποίες έχουν καταστεί μη-βιώσιμες στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. H άρδευση με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας αποτελεί σανίδα σωτηρίας, όπως αναφέρεται σε βίντεο του δημοσιεύματος της ΕΡΤ.

Οι αγρότες της χώρας αντιμετωπίζουν και αυτή τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κρίσης πετρελαίου και το ολοένα και αυξανόμενο κόστος του. Ωστόσο χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ λειτουργούν τις αντλίες νερού που είναι απαραίτητες για την παραγωγή των προϊόντων τους. Οι συμβουλές των ανθρώπων που έχουν εγκαταστήσει τα πάνελ είναι ότι είναι πολύ καλύτερη λύση από το πετρέλαιο, όπου σε γλιτώνει από τον κόπο να αποκτήσεις το πολύ ακριβό καύσιμο κατά τη διάρκεια της κρίσης. Το θέμα είναι ότι για να αποκτήσει κανείς καύσιμα στην χώρα αυτή πρέπει να περιμένει πολλές ώρες στην ουρά στα βενζινάδικα της χώρας, που δοκιμάζεται από πόλεμο. Μια διαδικασία που είναι ιδιαίτερα εξαντλητική, αφού πολλές φορές αναγκάζονται για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ποσότητα να πάνε σε περισσότερα από ένα βενζινάδικα.

Η Υεμένη προσπαθεί να συνέλθει οικονομικά μετά από μια επταετή κρίση όπως σημειώνεται στο βίντεο, κατά την οποία συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενίσχυσε με Πάτριοτ, παρενέβη στο κίνημα Χούτι, το οποίο είχε διώξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Χώρας από την πρωτεύουσα. Λόγω των συντριπτικών ελλείψεων καυσίμων μετά τον αποκλεισμό των περιοχών που ελέγχουν οι Χούτι, η τεχνολογία αυτή κάνει τους αγρότες να αισθάνονται πως η ζωή είναι παρόμοια με πριν την εποχή της έναρξης των αιματηρών συγκρούσεων στη Χώρα.

Αγρότης στο βίντεο της ΕΡΤ αναφέρει ότι η ηλιακή ενέργεια έχει καλύψει περίπου τα 2/2 των αναγκών τους σε νερό και τώρα χρησιμοποιούν καύσιμα μόνο για το 1/3 αυτών των αναγκών, οπότε βασίζονται πολύ στους ηλιακούς συλλέκτες. Η χώρα αντιμετωπίζει επίσης πολύ χαμηλό επίπεδο βροχοπτώσεων που είναι απαραίτητο για την αγροτική καλλιέργεια. Οι αξιωματούχοι της χώρας ανησυχούν πολύ λόγω της ξηρασίας, όπου οι αγρότες αναγκάζονται να αντλούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τις πηγές της χώρας. Αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας της χώρας αναφέρει ότι οι ποσότητες των υπογείων υδάτων που εξορύσσονται ετησίως, είναι περίπου 3,5 δις κυβικά μέτρα, εκ των οποίων το 90% προορίζεται για αγροτική χρήση.

Ενδεχομένως όμως η χρήση ηλιακών πάνελ να είναι βιώσιμη και για άλλες αγροτικές χώρες της γης

 9 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock