Σάμος: Μαζεύουν τα “σαραβαλάκια”

Σάμος: Μαζεύουν τα “σαραβαλάκια”

Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για το νησί. Πρόκειται για μια προσπάθεια φροντίδας για το δημόσιο χώρο, σεβασμού του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της Σάμου όπως αναφέρουν οι Δήμαρχοι του νησιού.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου τους προηγούμενους μήνες έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και ανέθεσε το έργο της απομάκρυνσης όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε ανάδοχη εταιρεία. Είχαν πρώτα εντοπίσει σε όλες τις γειτονιές τα αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφτεί και χρόνια να μετακινηθούν με ή χωρίς πινακίδες και επικολλήθηκαν ειδικά αυτοκόλλητα με ημερομηνία και περιθώριο απομάκρυνσης 45 ημέρες. Ήδη απομακρύνθηκαν 36 οχήματα ενώ τα εγκαταλελειμμένα ξεπερνούν τα 150.

Επίσης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Δυτικής Σάμου έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από δημόσιους χώρους.

Από το Δεκέμβριο του 2021 έχουν σημανθεί 34 οχήματα στις ευρύτερες περιοχές του δήμου και έχει ορισθεί η αρμόδια τριμελής επιτροπή «εκτίμησης κινητών πραγμάτων για εκποίηση». Εξάλλου ο Δήμος για την αποφυγή τυχόν παράλειψης εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, καλεί τους πολίτες να ενημερώσουν την υπηρεσία ώστε να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες σήμανσης και απομάκρυνσης.

Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά στο αριθμό 22730 79457 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και ηλεκτρονικά στο email: enviromental.service@mwsamos.gr.

ΕΡΤ

 8 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock