Εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης με την επίθεση κατά νοσηλευτή στη Χίο

Εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο η υπόθεση του Μ.Μ. που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που σημειώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας, την 6η Ιουνίου 2016.

Εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης με την επίθεση κατά νοσηλευτή στη Χίο

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενους καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών τη επίθεσης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, δηλώνει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφό τους, που δέχτηκε την επίθεση εν ώρα υπηρεσίας, αφού μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου ως υπεύθυνος για τον συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών.

Ανακοινώσεις στήριξης και κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια έχουν εκδώσει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, οι δημοτικές παρατάξεις ΛΑΣ και Χιακή Συμπολιτεία καθώς και οι «αλληλέγγυοι Χίου».

ΕΡΤ

 9 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock