Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι η χρονιά που έρχεται είναι εκλογική. Ο πρωθυπουργός μπορεί να διαμηνύει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόωρη κάλπη.

Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως γράφει η σημερινή Αυγή, σε άρθρο που υπογράφει ο Σπύρος Ραπανάκης, οι συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν διακοπές μέχρι της 15 Αυγούστου. Το κόμμα ειδικά μετά την διεργασία του συνεδρίου και με τις κάλπες που ακολούθησαν έχει μπει σε εκλογικό συναγερμό εδώ και καιρό.

Ο δημοσιογράφος της Αυγής αναφέρει ότι θεωρεί το κόμμα σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει εκλογική διαδικασία το Φθινόπωρο. Ο πρωθυπουργός άλλωστε σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε τέτοιο υπονοούμενο. Τώρα το κατά πόσο είναι δυνατό αυτό, μένει να το δούμε στην πράξη. Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε ότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και αν δεν υπάρξουν μετεκλογικές συμμαχίες, τότε θα γίνει δεύτερη κάλπη με πλειοψηφικό σύστημα, όπου δυνητικά είναι δυνατόν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως στηρίζεται σε ρεαλιστικούς παράγοντες καθώς λόγω της πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των παγκοσμίων παραγόντων (Κορωνοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία), έχει προκύψει ένα μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας στον Ελληνικό λαό, κάτι που εκτιμιέται ότι δεν θα μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Ένα μείζον ζήτημα πάντως που έχει προκύψει είναι η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Όλα δείχνουν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε νέο κύμα ακρίβειας τους επόμενους μήνες, το οποίο θα μετατραπεί σε τσουνάμι για την κοινωνική πλειονότητα, χτυπώντας όχι μόνο τους αδύναμους αλλά και τη μεσαία τάξη.

Προκειμένου να προλάβει αυτή την εξέλιξη, σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο πρωθυπουργός σχεδιάζει εκλογική απόδραση. «Αν περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο, θα συντριβεί. Δυστυχώς για τον ίδιο, ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα πιάσει τον ψυχολογικό στόχο να ξεπεράσει τη θητεία της κυβέρνησης του πατέρα του» ανέφερε σκωπτικά συνομιλητής του προέδρου.

 4 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock