Το διάγγελμα του Μακρόν

Το διάγγελμα του Μακρόν

Τη δέσμευσή του ότι θα εργαστεί τις επόμενες εβδομάδες για να σχηματίσει πλειοψηφία έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στους πολίτες, στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το στρατόπεδό του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μακρόν είπε ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του σε «μείζονα» ζητήματα και υποσχέθηκε μέτρα για τον πληθωρισμό, την κλιματική αλλαγή και την ανεργία κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.

Όλοι οι ηγέτες κομμάτων στο γαλλικό κοινοβούλιο συμφωνούν στην ανάγκη να αποφευχθεί ένα πολιτικό αδιέξοδο, σημείωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι οι νέες συμφωνίες πρέπει να συναφθούν πέραν των κομματικών γραμμών και ότι οι υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων πρέπει τώρα να μάθουν να κάνουν συμβιβασμούς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να διευρύνει την παράταξη του αλλά και να υιοθετεί αποφάσεις που κατά περίπτωση θα συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. «Αυτό δεν σημαίνει ακινησία, σημαίνει επίτευξη συμφωνιών μέσα από τον διάλογο» είπε ο Μακρόν.

«Με εκλέξατε τον Απρίλιο επί τη βάσει ενός ξεκάθαρου προγράμματος» δήλωσε ο Mακρόν ο οποίος αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές ανέφερε ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που αναδείχθηκαν, ούτε όμως και το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Συνεχίζοντας, ο Μακρόν ανέφερε ότι όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει στη Γαλλία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενός κόμματος και συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος πολιτικής συνεννόησης.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στην πολιτική ζωή λέγοντας ότι όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές θα προωθήσει σειρά αποφάσεων σχετικών με την τόνωση της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων, την οικονομία, την οικολογία, την ασφάλεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη κ.α.

«Θα προτείνουμε μέτρα που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίες οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις» είπε ακόμη ο πρόεδρος της Γαλλίας καταλήγοντας ότι μετά την επιστροφή του από τις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα αξιολογήσει το μερίδιο της ευθύνης που δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει η κάθε πολιτική παράταξη με στόχο την διακυβέρνηση της Γαλλίας.

CNN

 13 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock