Ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο

Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο, αφού το εμπορικό σήμα turkaegean έγινε αποδεκτό από την ΕΕ.

Ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο

Η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ φέρεται να ενέκρινε το συγκεκριμένο αίτημα της Τουρκίας και μάλιστα η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.

Η Τουρκία υπέβαλε δύο διαφορετικές αιτήσεις για την κατοχύρωση του εν λόγω εμπορικού σήματος, μία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία στις ΗΠΑ. Το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε δεκτό στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για τον όρο “Τουρκο-αιγαίο” που στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών, αποτελώντας, ωστόσο, “ακραία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο”, όπως τόνισε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι “Θα υπάρξει προσφυγή και αποκατάσταση”

“Βεβαίως και θα γίνει προσφυγή. Δεν το δέχτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα γραφείο το οποίο στην ουσία κατοχυρώνει βιομηχανικές ιδιοκτησίες. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε στο να διατυπωθεί κάποια ένσταση εκείνο το διάστημα. Ερευνάται πώς και γιατί έγινε και προφανώς θα υπάρξει πολύ γρήγορα προσφυγή. Δεν παράγει αυτό κάποια πολιτικά ζητήματα αλλά χωρίς αμφιβολία είναι μία αθέμιτη εμπορική πρακτική η οποία και θα προβληθεί. Θα υπάρξει ένσταση από ελληνικής πλευράς και θα αποκατασταθεί”.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε: “Είχα επισημάνει από την αρχή ότι η προπαγανδιστική καμπάνια του “Turkaegean” έχει προκύψει από έλλειψη φαντασίας του δημιουργικού τους και εντάσσεται στις ανιστόρητες αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς με την κλιμακούμενη επιθετικότητα, μέσω της εργαλειοποίησης και του τουρισμού. Για το θέμα αυτό, δέχτηκα μάλιστα επίθεση από ανώνυμους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας”.

Να σημειωθεί πάντως ότι το θέμα προέκυψε μετά την ανάρτηση στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, της σχετικής αναγνώρισης η οποία είναι αποδεκτή από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 έως την 16η Ιουλίου 2031. Δηλαδή η κυβέρνηση γνωρίζει το θέμα από το Δεκέμβριο του 2021 και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη τον Ιούλιο του 2022.

Πληροφορίες από News247 και Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.