Μεταφορικό Ισοδύναμο: “Αρχίζουν οι πληρωμές τον Ιούλιο”

Μεταφορικό Ισοδύναμο: “Αρχίζουν οι πληρωμές τον Ιούλιο”

Η καταβολή των χρημάτων – στο πλαίσιο χρηματοδότησης για τη θαλάσσια μετακίνηση των νησιωτών – έχει καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν εντός Ιουλίου, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, λόγω των τιμών των καυσίμων, είναι θέμα παγκόσμιο.

Μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι «η ακτοπλοΐα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς το κόστος των καυσίμων αντιπροσωπεύει το 60% του λειτουργικού κόστους ενός πλοίου. Ζητήσαμε όμως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν είναι τόσο μεγάλες όσο σε άλλους τομείς που επηρεάζονται από το ράλι ανατιμήσεων στα καύσιμα».

Ο κ.Πλακιωτάκης παρατήρησε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι συνολικό και παγκόσμιο και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις με ένα πολύ γενναίο πακέτο μέτρων.

Αναφερόμενος στο θέμα της αυξανόμενης ρητορικής προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στη γείτονα σε συνδυασμό με τις αρνητικές για τον Ερντογάν δημοσκοπήσεις, έχουν οδηγήσει πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους σε ακραίες και αμετροεπείς δηλώσεις.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι – και το αποδεικνύουμε καθημερινά – να υπερασπιστούμε με αποτελεσματικότητα τα σύνορα μας σε θάλασσα και στεριά, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Naxospress

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock