Απεργία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Γαλλίας

Απεργία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Γαλλίας

Οι εργαζόμενοι του γαλλικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (Radio France και France Télévisions) προχώρησαν σε απεργία την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει το τέλος άδειας χρήσης, ένα ποσό που πρέπει να πληρώνουν όλα τα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλεόραση.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να καταργήσει το τέλος άδειας από φέτος ως μέρος μιας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής. Αντίθετα, η χρηματοδότηση θα προέρχεται στο εξής από τον γενικό κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι λένε ότι αυτό το μέτρο θα εξαθλιώσει τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και θα εκθέσει αυτά τα κανάλια σε αυθαιρεσίες και συνεχείς πολιτικές πιέσεις, σύμφωνα με ένα κάλεσμα διαμαρτυρίας από τα συνδικάτα, ανέφερε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Info.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση απειλείται με διάλυση προς όφελος ενός ιδιωτικού τομέα όπου οι δισεκατομμυριούχοι των μέσων ενημέρωσης θα παίρνουν όλες τις αποφάσεις, λένε τα συνδικάτα, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Ωστόσο, η κατάργηση του τέλους δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, καθώς εκκρεμεί η έγκριση της Βουλής.

Το τέλος άδειας στη Γαλλία είναι €138 το χρόνο, το οποίο πρέπει να πληρώνουν όλα τα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλεόραση, εκτός από εκείνα με χαμηλά εισοδήματα. Η κατάργηση του τέλους άδειας θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετο ετήσιο κόστος άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, ανέφερε το France Info.

Documento

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock