To εμβόλιο και οι αμβλώσεις

Δυο διαφορετικά θέματα που όμως έχουν μια κοινή συνισταμένη, την διαχείριση του σώματός μας.

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

To εμβόλιο και οι αμβλώσεις

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ, που αφορά τις αμβλώσεις, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Ωστόσο μια ομάδα ακροδεξιών, θεοσεβούμενων ανθρώπων τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες, επικροτούν την συγκεκριμένη απόφαση. Υπάρχει όμως μια αντίφαση που θα προσπαθήσω να την εξηγήσω. Προφανώς δικαίωμα καθενός είναι να πιστεύει ότι θέλει, αλλά όλες αυτές οι επικροτήσεις κάτι μου θύμισαν.

Οι άνθρωποι που σήμερα είναι κατά των αμβλώσεων και επικροτούν την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ, μιλάνε για κουρνιαχτός δηλώσεων και διαδηλώσεων από κάθε είδους δικαιωματιστές, ορθοπολιτικούς, άθεους, ψοφοδεείς (διότι δεν τολμούν ή δεν θέλουν, για διαφόρους λόγους, να συνταχθούν με την αλήθεια και να την υποστηρίξουν), ψηφοθήρες, ψευτοεκσυγχρονιστές και ψευτοπροοδευτικούς πολιτικούς, οι οποίοι, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους και μένοντας κυριολεκτικά χωρίς φύλλο συκής ή ντροπής, χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ως «σκοταδιστική», «αποκρουστική», «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», «τραγικό λάθος», αποτέλεσμα «εξτρεμιστικής ιδεολογίας». Αυτά γράφτηκαν σε άρθρο που μας απεστάλη και βέβαια δεν δημοσιεύσαμε. Κακώς μάλλον, αλλά είμαστε πιστοί σε αυτό που πιστεύουμε.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα….

Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, προφανώς όχι όλοι, είναι και αυτοί που τάχθηκαν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου που αφορά τον Κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα περί της παγκόσμιας τάξης, του chip που θα έμπαινε στο σώμα μας, το χάραγμα και άλλα πολλά. Όταν δεν μπόρεσαν να πείσουν την κοινή γνώμη για αυτά, χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα το οποίο ασπάζομαι, ο καθένας έχει δικαίωμα να ορίζει τι θα γίνει στο σώμα του. Άρα κύριοι και κυρίες που μιλάτε για το πόσο υποφέρουν τα αγέννητα παιδιά, που όπως γράφεται, από την 18η ημέρα χτυπά η καρδιά του, που από την 42η ημέρα ανιχνεύονται τα εγκεφαλικά κύματά του, που από την 10η εβδομάδα νοιώθουν τον πόνο, οι γυναίκες που τα έχουν στην μήτρα τους, έχουν το δικαίωμα χωρίς αστερίσκους, να ορίσουν το τι θα γίνει στο σώμα τους.

Όλα τα παραπάνω έχουν ενδιαφέρον, αλλά θα έπρεπε να σκεφτούμε και κάτι που είναι πιο σοβαρό. Έστω το παιδί που είναι στην κοιλιά της μάνας του, κατά τη διάρκεια του προγεννητικού ελέγχου, φέρεται πως θα έρθει στον κόσμο με μια σοβαρή ασθένεια, όπως το σύνδρομο Down, και η μάνα αποφασίζει πως δεν μπορεί να φροντίσει αυτό το παιδί, τότε τι κάνουμε; Δεύτερο και σοβαρό ερώτημα, έστω ότι η μάνα δεν έχει την οικονομική άνεση να μεγαλώσει το παιδί ή το παιδί αυτό έχει προέλθει από μια πράξη βιασμού και δε θέλει να το δει να είναι σε ένα ίδρυμα, τότε τι κάνουμε;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την άσχημη διαδικασία, για να συμφωνήσω, σε αυτό. Είναι δικαίωμά της, όπως είναι δικαίωμα ενός ανθρώπου να μην κάνει ένα εμβόλιο ή μια εγχείρηση που μπορεί να είναι οδυνηρή για τον ίδιο ως προς τις πιθανότητες. Εγώ θα έλεγα πως ένας άνθρωπος έχει δικαίωμα και στην ευθανασία, εάν το επιθυμεί. Αυτά σε πολλές σύγχρονες κοινωνίες είναι ήδη αυτονόητα, ο σκοταδισμός όμως και η φρίκη του, που έφερε τον Μεσσαίωνα, που πήγε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω, δεν σας επιτρέπει να σκεφτείται το αυτονόητο.

Καλείτε την εκκλησία της Ελλάδος να πάρει θέση υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης. Ευτυχώς για εμάς δεν το έχει κάνει, δυστυχώς για εσάς δεν πρόκειται να το κάνει, τουλάχιστον σε επίσημο κείμενό της. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία που το έκανε σε επίσημο έγγραφο, είναι η εκκλησία της δύσης, που γέννησε τον Μεσσαίωνα. Η ελληνική εκκλησία και ειδικά το ελληνορθόδοξο δόγμα, που επικράτησε και στην δυτική εκκλησία, είναι αυτή που έφερε τις αρχές του διαφωτισμού, και παρόλα τα στραβά της, από αυτές τις αρχές διαπνέεται.

Τα αυτονόητα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε συζήτηση, ο καθένας διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει, είναι βασική αρχή της δημοκρατίας και για αυτό συμφωνώ με την άμβλωση και διαφωνώ με την υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο. Ο σωστός Χριστιανός είναι και δημοκράτης, άλλωστε ο Ιησούς είπε ότι «Μην αντισταθείτε σε αυτόν που είναι πονηρός· αλλά όποιος σε χαστουκίζει στο δεξί σου μάγουλο, γύρισέ του και το άλλο».​

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock