Η προβολή του ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού στις Ράχες

Δελτίο τύπου από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών της Ικαρίας

Η προβολή του ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού στις Ράχες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Γυναίκες Μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση» όπου καλούσαν η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ)  και ο Σύλλογος Χριστού Ραχών το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Χριστού Ραχών.

Αφιερώσαμε  αυτή την εκδήλωση στη μνήμη των γυναικών, που τα δύσκολα χρόνια όπου αναφέρεται το ντοκιμαντέρ, πέρασαν δια πυρός και σιδήρου και αφού επιβίωσαν, καταθέσαν τις μαρτυρίες τους για τις επόμενες γενιές αλλά και για εκείνων που θυσίασαν το πολύτιμο δώρο της ζωής, στα κολαστήρια, στα ξερονήσια, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι αγώνες τους ατσαλώνουν τη θέλησή μας για ανειρήνευτη πάλη, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μέσα από συλλογικούς αγώνες, στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες.

Θέλουμε όλες οι γυναίκες της τάξης μας, να πορευτούν μαζί μας, σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, ακολουθώντας τα πολύτιμα διδάγματα αυτών των πρωτοπόρων γυναικών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο δημιουργός Λεωνίδας Βαρδαρός ο οποίος γνώρισε από κοντά αυτή τη γενιά των γυναικών και μπόρεσε να σώσει της μαρτυρίες τους. Το υλικό το συγκέντρωσε σε βάθος χρόνων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μεταξύ αυτών και από γυναίκες από την Ικαρία. Σήμερα οι περισσότερες δεν βρίσκονται εν ζωή.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock