Πυρά Τσίπρα στον Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο

Πυρά Τσίπρα στον Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία κατά τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με χυδαιότητες κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ κατέφυγε σε νέα παιχνίδια με τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήδη από την πρωτολογία του έστειλε διπλό μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να είστε παράγοντας αστάθειας, ανακοινώστε ότι θα γίνουν εκλογές το Σεπτέμβρη. Η κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο, 3 χρόνια είναι υπεραρκετά, δεν θα γίνουν 7».  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «το δίλημμα της κάλπης που τρέμετε είναι πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε και στη δευτερολογία, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι ούτε οι γαλάζιοι βουλευτές πιστεύουν τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. «Ποιος σας πιστεύει; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Αν ήταν στο τέλος της τετραετίας, γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υπουργούς, που αντί να κάθονται να δουλεύουν τρέχουν να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις; Μαζέψτε τους, λοιπόν. Μαζέψτε τους. Μαζέψτε και τους βουλευτές σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του από την πρόσφατη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους», με τον πρωθυπουργό να πέφτει σε νέο ολίσθημα και να χαρακτηρίζει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κίνδυνο για τη δημοκρατία.

«Τι ακριβώς -θα κλείσω με αυτό- τι ακριβώς εννοείτε όταν μας λέτε ότι “θα μας πάτε μέχρι τέλος”; Είπατε “κύριε Μητσοτάκη, θα σας πάω μέχρι τέλος”. Θα με βάλετε φυλακή; Τι ακριβώς; Όλους; Όλους; Μάλιστα. Λοιπόν…Τη δεύτερη φορά. Θα μας πάτε; Ωραία, καλά πάμε. Λοιπόν, κ. Τσίπρα, δεν θα υπάρξει «δεύτερη φορά» για εσάς, διότι η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση και συγκρίνει και ξέρει πολύ καλά ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το αδιέξοδο, ποιοι κράτησαν δυνατή τη δημοκρατία, ποιοι ανέταξαν το κύρος της χώρας και ευτυχώς, για εσάς “δεύτερη φορά” δεν θα υπάρξει, διότι αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία» ανέφερε ειδικότερα.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαίωσε απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα που είχε πει ότι ο πρωθυπουργός μαδά τη μαργαρίτα ψάχνοντας πότε θα γίνουν εκλογές. Και αυτό γιατί από τη μία ισχυρίστηκε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο την ίδια στιγμή άφησε ξανά παράθυρο για πρόωρη εκλογική απόδραση, ρίχνοντας την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για την «έντονη τοξικότητα».

«Έχω διακηρύξει πάρα πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, παρά το γεγονός ότι μπορούν να κυκλοφορούν πολλές φήμες, εσείς να ζητάτε εκλογές, δικαίωμά σας είναι» σημείωσε ο Μητσοτάκης, αφού νωρίτερα είχε πει ότι «φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες ακόμα σε ένα κλίμα έντονης τοξικότητας».

Σε κάθε περίπτωση, όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «η χώρα μπορεί να έχει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής, από την πρώτη κάλπη. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τη νίκη δηλαδή που προσδοκούμε στις εκλογές της απλής αναλογικής, για να συγκροτηθεί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Και όσο και να το ξορκίζετε και πάλι η πραγματικότητα θα είναι αυτή που θα σας διαψεύσει, όπως πολλές φορές».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock