Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Ιστορία της Ικαρίας

Εκατοντάδες πολίτες υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας (ήταν πάνω από 800), σε μια σημαδιακή για το νησί μας συγκέντρωση.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Ιστορία της Ικαρίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συγκλονιστικός, ενώ ο Γραμματέας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δουρής, λίγο πριν δώσει το λόγο στον πρόεδρο του κόμματος χαρακτήρισε την συγκέντρωση ως την μεγαλύτερη στην ιστορία του νησιού μας. Οι εικόνες μάλλον δεν τον διαψεύδουν.

Μια συγκέντρωση που έγινε απέναντι από το σπίτι που ο πρωθυπουργός έκανε το γλέντι στις 6 Φεβρουαρίου του 2021. Κάτι που δε παρέλειψε να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ιστορία του τόπου μας, που ήταν τόπος εξορίας. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το “Κόκκινο νησί”.

Χαιρετίζοντας τους «αγώνες» που δόθηκαν στο παρελθόν για τη δημοκρατία από τους Ικαριώτες και τους εξόριστους στο νησί, υπογράμμισε πως «είναι διαφορετική, ευτυχώς, σήμερα η κοινωνία μας». «Κι αυτό χάρη στους αγώνες του δημοκρατικού λαού, της Αριστεράς, όλων όσοι αντιτάχθηκαν σε χούντες και τρομοκρατία, σε εκλογικά πραξικοπήματα και βία, για να φωτίσει την πατρίδα το φως της δημοκρατίας”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, πως “παρ’ όλα αυτά η πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση ανάμεσα στη πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στη παράταξη της κοινωνικής προστασίας και αυτή των ιδιωτικών συμφερόντων, στη παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και σε αυτή της κύβδιλης εθνικοφροσύνης, είναι διαρκής, συνεχίζεται και εξελίσσεται σε διαφορετικές βέβαια συνθήκες».

Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι δύο συμπατριώτες μας, δηλαδή ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του νομού Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και ο Σταμάτης Βαρδαρός, που ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί του ήταν και ο Γιάννης Μπουρνούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, αλλά και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, που είναι ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος για τα ζητήματα του τόπου μας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτής της Χίου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την παιδεία και τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε στην υγεία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στο νησί μας και ειδικότερα στα περιφερειακά Ιατρεία και στο νοσοκομείο Ικαρίας, που σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα επισκεφθεί αύριο, όπου θα συνομιλήσει με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, ενώ αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην λεηλάτηση των ταμείων και στα χρόνια των μνημονίων.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

One thought on “Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Ιστορία της Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock